„Google“ ima aktyvinti paslaugos „Apps“ plėtrą  (0)

Kompanija „Google Inc“ tvirtina, kad jau daugiau nei 2 milijonai verslo įmonių naudoja naująją internetinę programinę "Apps" įrangą. Nežiūrint to, interneto paieškų lyderė ketina pradėti reklamos kampaniją, kuria siekiama pritraukti kompanijų „Microsoft Corp“ ir „IBM“ atitinkamų produktų naudotojus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ši kampanija bus pradėta pirmadienį ir bus vykdoma Prancūzijoje, Japonijoje ir Didžiojoje Britanijoje. „Google“, vykdydama naująją kampaniją, apims masinę reklamos rinką ir pabrėš vis didesnę konkurenciją tarp nuotolinių ir vietinių elektroninio pašto bei kitos biuro programinės įrangos serverių.

Šiose srityse ir ypač verslo elektroninio pašto rinkoje jau nuo seno dominuoja kompanijos „Microsoft“ ir „International Business Machines Corp“. Tačiau paprastai visa programinė įranga būdavo laikoma kliento serveriuose - "Google" dabar siūlo naują koncepciją, vadinamą „Cloud“ ("debesies") paslaugomis.

„Cloud“ paslaugų esmė ta, kad programinė įranga pasiekiama per internetą ir valdoma „Google“ duomenų centrų, o ne bendrovės kompiuterių. Kad būtų lengviau suvokti esmę su tuo nesusidurusiems skaitytojams, paimkime verslo elektroninio pašto pavyzdį. Tarkim, mūsų portalui reikalinga pašto dėžutė, turinti galūnę @technologijos.lt - tam reikia programiškai sukurti naują pašto serverį, kurį galima gauti naudojantis atviro kodo programomis (dažnai jų konfigūracija yra sudėtinga ir ne visada pasižymi stabilumu) arba komercinėmis „Microsoft“, „International Business Machines Corp“ ir kitomis programomis. Tačiau jas reikia ne tik įsigyti, bet ir pačiai įmonei įdiegti bei sukonfigūruoti.

"Google" pasiūlė visai kitą sprendimą - ji pateikia savo pašto serverį (įdentišką įprastiniam gmail.com), kurį susieja su norimu adresu - sakykim, rašydami laišką adresu @technologijos.lt, jį nusiunčiate ne į mūsų tikrąjį serverį, bet į "Google" tarnybą, kuri permeta laišką į reikiamo vartotojo dėžutę.

Tai galima daryti ne tik su verslo paštu, bet ir su pagrindinėmis biuro programomis - visa tai sudaro taip vadinamą „Google Apps“ paslaugų paketą. Mūsų portalo visos el. pašto dėžutės irgi veikia naudodamos šią tarnybą. Pastaruosius kelis metus paslaugų paketas buvo kuriamas ir testuojamas, tačiau dabar jis jau baigė "beta" stadiją ir nuspręsta jį aktyviai reklamuoti. Žinoma, tai verslo pasiūlymai, kurie jau yra mokami.

Gerai tai ar blogai, tačiau naudojant šias paslaugas programinė įranga yra pasiekiama internetu, o visi duomenys saugomi „Google“ duomenų centruose. Žiūrint iš ekonominių kaštų, tai gera paslauga - ji gali padėti kompanijoms sutaupyti. Tačiau pastaruoju metu ne kartą nutikusios dideli serverių sutrikimai, įskaitant ir kompanijos „Google“ elektroninio pašto „Gmail“ prastovą, sukėlė abejonių, ar programinės įrangos naudojimas internete kartu su visų duomenų išsaugojimu  yra patikimas.

Vis dėlto kompanijos „Gartner“ analitikas Tom Austin teigė, kad dauguma verslų galiausiai pereis prie „cloud“ elektroninio pašto, tačiau šis procesas gali trukti metus. Jis pažymėjo, kad „IBM“ ir „Microsoft“ neseniai taip pat pristatė „cloud“ produktus. Be to, kompanija „Cisco Systems Inc“ irgi ketina pasiūlyti „cloud“ programinę įrangą.

Kompanijos „Google“ verslas „Apps“, kompanijos teigimu, yra pelningas ir atneša šimtus milijonų dolerių pajamų. Tačiau tai tik maža kompanijos „Google“ verslo pajamų dalis. Pernai metais kompanijos pajamos siekė 22 milijardus dolerių (apie 51 milijardą litų). Pasak atstovo Andrew Kovacs, „Apps“ komanda per pastaruosius metus padvigubėjo ir šiuo metu joje dirba 1 000 darbuotojų.

Kompanija „Google“ tvirtino, kad „Apps“ šiuo metu naudoja apie 2 milijonai verslo įmonių. Tai apima ir dideles kompanijas, kurios per metus už vieną vartotoją moka 50 dolerių (apie 115,90 litų), bei kompanijas, turinčias mažiau nei 50 darbuotojų – jos programinę įrangą gauna nemokamai. Kompanija taip pat teigė, kad šiuo metu yra 20 milijonų aktyvių „Google Apps“ vartotojų. Į šį skaičių yra įtraukti ir studentai, kurie universitetuose naudojasi nemokama paslaugos versija.

„Google“ marketingo kampanija, pradėta JAV rugpjūčio mėnesį, pateikia reklamas tokiuose leidiniuose kaip „The New York Times“, „Forbes“ ir „The Economist“. Be to, reklama pateikiama oro uostuose ir traukinių stotyse. Kompanija neatskleidžia, kiek pinigų ketina išleisti šiai reklaminei kampanijai, tačiau pridūrė, kad kūrybinis procesas vyko bendrovės viduje, o jį inicijavo „Google“ Kūrybinės laboratorijos komanda, vadovaujama buvusio reklamos agentūros „Ogilvy & Mather“ vadovo Andy Berndto.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT žinios
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)