Kinija gaus licenciją gaminti Kalašnikovo automatus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

lightfire 2009-10-24 17:15
Tu nesi protingenis, tik nekompetetingas ir arogantiškas kvailys. Paskaityk dar sykį ką apie kalibrą parašei ir pasidomėk, KAS yra kalibras. Tada pasidomėk, ką įvairiais ginklais šaudę žmonės mano apie PRAMOGINES laidas, tokias kaip TOP 10. Jei tau smagiau nuo to, jei seilės bėga ar faktas,kad kažkokioj TV laidoj, kažkoks ginklas kažkelintą vietą užėmė, tau užspaudžia smegenis - tai būk sau laimingas - tik apsijuoki prieš kitus su savo neišmanymu. Kai apie ginklus, kurių nėra gyvenimę laikę šneka tokie liurbiai kaip tu, dievas kažkur nužudo kačiuką..
EXE 2009-10-24 18:10
Nu nesikarsciuok jei nieko neismanai TEVUK KALASAS visda bus vienas is geriausiu.. TASKAS. Eik malku geriau kapot...
Analog 2009-10-24 18:47
EXE, nezinau ar galima buti labiau arogantiskam, bukam ir slyksciam uz tave? Tik prie PC tu toks kietas, o su tuo zmogum ant su kuriuo tu taip gincijasi tikroveje tikrai taip nesneketum ir jis tikrai zino apie ka kalba.
vitaltrix 2009-10-24 19:09
Matau kad kai kurie apie ginklą sprendžia jo net nečiupinėję ,ir visiškai be jokios kovinės parengties. Pats tarnaudamas kariuomenėje turėjau AKMS 7,62 kalibro,ir teko šaudyti iš modernesnių ginklų.Kalašnikovas man buvo gana patogus ir patvarus,bet apie taiklumą geriau patylėti,nes jis labai prastas,be to jie taip pat stringa-tiesa gerokai mažiau negu Danijos kariuomenės naudojami automatai(nepamenu modelio).Daugumai iš mūsų kuopos labai patiko Italijos naudojami ginklai. Jeigu tektų rinktis,imčiau G36
Plikas 2009-10-24 19:12
EXE, nurodyk šaltinį apie kurį "top'ą" šneki. O teigti, kad
Nerkus 2009-10-24 19:18
kalasas tikrai nera pats geriauisa ginklas, bet jis turi keleta lb svarbiu aspektu kurie kalasa padare labai populiariu. 1. Kalasas yra labai paprastas ir pigiai pagaminamas. 2. del jo paprastumo ji gerai dirba blogomis aplinkos salygosmis (purvas, vanduo). 3. Manau svarbiausias kalaso populiarumo aspektas, kad bet koki negra galima apmokinti naudotis kalasu per 5 min. o po 5 min apmokymu, tai tas negras ir i karve nepataikys. gal but kalasas dar siek tiek tinkamas saulyti pavieniais suviais, bet jei saulyti serijomis, tai tik pirmas suvis dar daugiau maziau teisinga linkme skrenda, o visi kiti dievui i langus. del diskoverio laidu apie ginklu topu, tai ten vienas is vertinimo kriteriju yra ginklu naudojimo masiskumas. siaip as pats asmeniskai nemaciau per dicovery laidu apie ginklu topu, bet maciau apie tanku topus. tai geriausiu pripazintas T-34. jis laimejo todel kad ji rusai masiskai stampavo per ww2. taip pat ir su kalasai, ju pasaulyje daugiausia pagaminama. is esmes as sutinku su zmonemis kurie sake, kad geriasio ginklo nera, nes kiekvienas ginklas yra specializuotas. p.s. mano nuomone geriausias ginklas yra atomine bomba:))
Vytautas 2009-10-24 19:30
Ne į temą, bet vistiek labai džiugu, kad ir radikaliai besiskiriant nuomonėms nedaeinate iki įprastinių lietuviškų komentavimo "papročių" išdedant viska į šuns dienas, dar su serija riebių rusiškų ar lietuviškų keiksmų. Ne visi viską žino, nuomonės su laiku irgi keičiasi - kuo daugiau išsamių komentarų, tuo daugiau bendro išprusimo.
Crus 2009-10-24 20:27
visgi, manau cia rimtesne publika renkasi (neskaitant keliu veikeju) nei Delfio komentatoriai ir koliotis nera prasmes. visada juk galima ir reikia bendrauti zmoniskai. idomumo delei pabandziau youtubej paieskot filmuku su uzklausa "top assault rifles" ir kiekvienam is ju pirmoje vietoj vis kitoks ginklas: FN SCAR, H&K HK416, Barrett REC7, AK 47. Todel manyciau, kad topu sudarinetojai neretai pasinaudoja asmeninem simpatijom vienam ar kitam ginklui arba naudoja skirtingus kriterijus. niekad neneigiau AK indelio i ginklu istorija, bet ir nereikia is jo daryt kazkokio stabuko "net analogov v mire" ir rasyt apie jo kazkokias mistines galias.
EXE 2009-10-24 23:49
Gal susitinkam ir paziuresim ar as toks kietas ar ne? tada galesi cia aiskinti kas yra kas...
EXE 2009-10-24 23:51
O prigaminta ju daugiausiai todel kad jis geriausias
lightfire 2009-10-25 00:32
tu esi tiesiog dar vienas apgailėtinas spguotas internetinis trolis, tokių kaip tu prigaminta ne todėl,kad jūs geresni, o todėl,kad esat pigūs šiukšlės. Kol negaunat per skūrą, tol šakojatės - tokie drąsuoliai labai lengvai surandami ir pamokomi. Atsimink - tavo šūdukai, varvantys iš burnos vieną dieną sulįs atgal ten pat ir tau skaudės. Tai ne grasinimas, tai yra pamoka,kurią dar išmoksi vaikeli.
kionig 2009-10-25 00:45
Ciurkos mldc - nesedi vietoje Tik tiek, kad ju liejamas metalas is to neprilygsta rusu ^^
Azuolas 2009-10-25 01:50
Tokius veikėjus, kaip EXE siųlyčiau ignoruoti. Kaip sakoma "nemaitinkime trolių" Koks tikslas kreipti į žmogų, kuris remiasi kažkokios discovery laidos informacija, o paskui užsidaro "Kalasas bus visada geriausias" (ir daugiau ne dėl to, kad realiai išmanytų daug apie kalašninkovo autoamtus, bet dėl to, kad į diskusiją žiūri ne kaip į žinių/nuomuonių pasidalijima, bet kaip į kažkokia tarsi žodžių kovą). Ir čia skaitosi mokslu besidomintis žmogus?
gabus 2009-10-25 10:47
Geležinis argumentas.
Nerkus 2009-10-25 10:50
prigaminta daug ne todel kad jis geriausias, bet todel kad ji paprasciausia pagaminti. jei staiga reikia apginkluoti 1000 negru armija, tai aiksu kalasas pats geriausias, nes ji gali nusipirkti is bet kurio ginklu prekeivio, bet tik neiaisku kokia bus to kalaso kokybe. o be to kam tai 1000 negru armijai geresnius ginklus, nes jie visteik kariauti nemokes. nemanau, kad tokia armija geriau pasirodytu su HK416 ar kitaip panasios kokybes ginklais. savo laiku AK-47 buvo geras ginklas, bet tik tas kuris buvo pagamintas rusijoje ir kai jo gamyba ir kokybe kontroliavo rusu inzinieriai. tai ji pradejo gaminti kas tik nori, tai jo kokybe tiek nukrito, kad jis tapo tinamas tik varnoms baidyti. as turbtut rinkciausi hk416. EXE ar esi saudes su kalasu?
EXE 2009-10-25 11:28
Tai ko bijai? davai susitinkam ir pamatysim kuris cia spoguotas is musu (jei pats esi spoguota internetine ziurke tai nereiskia kad ir kiti tokie) Tai susitinkam ir galesi man duoti per skura jei sugebesi...
enzim 2009-10-25 11:30
Priklausau tai kartai, kuriai AKM surinkimas sapnuojasi, retą kurią ginklo detalę galėčiau įvardinti lietuviškai. Viskas priklauso nuo to, kaip tobulai tu įvaldai savo darbo įrankį; pažįsti jo privalumus ir trūkumus. Meistras ir ant žąsino pajoja . Kas dėl Kalašo- tai labai nereiklus ginklas ir sėlynuos, ir rudenio bei musoninių liūčių dumblynėj, ir šturmuojamo miesto griuvėsių dulkėse. Kas svarbiausia ginklui? Kad jis išautų tada, kada tu nori. Kaip taikliai tai padarysi daugumoj priklauso nuo tavo įgūdžių.Be abejo yra geresnių ginklų nei AK, bet pasitiki tuo, kas ne kartą gelbėjo tau gyvybę ir nė karto nepavedė(nebent šovinių atsargos ) Ir mirdamas nepamiršiu savo Kalašo numerio.
Analog 2009-10-25 13:51
Ta pati galetu pasakyti vietnamo karo veteranas apie savo M-16 As nesakau, kad tada kalasas buvo prastas, jis tikrai nebuvo prastas, bet DABAR yra tikrai geresniu. Nors taiklumu nepasizymejo, bet juk kariai nukaudavo priesus.
Nerkus 2009-10-25 18:27
o va vietnamo kare as turbut rimkciausi kalasa, o ne m-16:) bo kazkaip gaila ant vamzdzio pezervatyvus mauti, kad i ji vandens nepatektu:)) o bendrai, tai kaip sake enzim, kad viskas priklauso nuo igudziu, zmogus kuris visa gyvenima naudojosi kalasu ir su juo suauges, tai ir toliaus rinksis ji, o ne koki nors hk ar barret. o jei reikia zmogu paruosti karui per 5 min irgi reikia kalaso:)
lightfire 2009-10-25 19:33
Na, čia paprieštaraučiau - lenkų, čekų, dieve, net Lietuvių spec pajėgos užaugo su AKMu, bet atsirado galimybių (finansinių ir ginklų pasirinkimo) - renkasi G-36, HK416, M4.