Pentagonas išbandė naują automatiškai nusitaikančią raketą (Video)  (14)

JAV korporacija „Lockheed Martin“ pranešė apie sėkmingą naujos mažo nuotolio taktinės raketos „AGM-114R Hellfire II“ bandymą. Jis buvo atliktas JAV karinių oro pajėgų Eglino bazėje Floridos valstijoje. Iš antžeminio raketinio įrenginio paleista raketa pataikė į už 5,1 kilometro esantį taikinį, teigiama „Lockheed Martin“ pranešime.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taikinys šiai raketai buvo nurodytas lazeriniu taikikliu dar iki jos paleidimo. Pranešama, kad „AGM-114R Hellfire II“ naudoja modernią telemetrijos duomenų rinkimo įrangą. Ši raketa gali būti leidžiama iš sraigtasparnių, ir iš antžeminių transporto priemonių.

„Lockheed Martin“ atstovų teigimu, naujoji daugiafunkcinė šios raketos kovinė galvutė leidžia naikinti bet kokius taikinius, pradedant šarvuočiais ir zenitiniais kompleksais, baigiant patruliniais kateriais ir priešo gyvąja jėga, bandančia pasislėpti olose ir kitose priedangose ar naudojančia visureigius. Anksčiau tam reikėjo naudoti 4 skirtingus kovinių galvučių modelius.

Maksimalus „AGM-114R Hellfire II“ veikimo nuotolis siekia 8 kilometrus. Vienos tokios raketos kaina gali siekti iki 65 000 JAV dolerių, teigiama pranešime. Šiame vaizdo siužete pristatomos ankstesnės „Hellfire II“ modifikacijos galimybės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (14)