Atsigauna procesorių rinka  (1)

Remiantis rinkos tyrimų kompanijos „Jon Peddie Research“ duomenimis, trečiąjį metų ketvirtį grafikos procesorių pardavimai išaugo 21,2 proc., lyginant su antruoju ketvirčiu. Sakoma, jog kompanijos „Intel“ grafikos lustų pardavimai išaugo dėl didėjančio „Netbook“ kompiuterių populiarumo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per trečiąjį metų ketvirtį buvo parduota 119,45 milijonų vienetų. Tuo tarpu pernai metų trečiąjį ketvirtį šis skaičius siekė 111 milijonų vienetų.

„Tai rodo, kad rinka atsigavo ir net aplenkė pernai metų aukštumas. 2008 metų kritimas jau praeityje“, - teigė kompanijos „Jon Peddie Research“ prezidentas Jon Peddie.

Trečiojo ketvirčio rezultatai viršijo ir antrojo ketvirčio rezultatus. „Antrasis ketvirtis aiškiai rodė, kad ir kompiuterių, ir visa kita pramonė yra sustojusi“, - teigė kompanijos direktorius. Didžiausią augimą parodė kompanija „AMD“ – pardavimai per trečiąjį ketvirtį išaugo 30 procentų. Nuo jos šiek tiek atsiliko kompanija „Intel“, kurios pardavimai padidėjo 21 procentu.

Kompanija „Intel“ dominuoja žaliavų siuntose. „Kompanija „Intel“ išsiuntė 63 milijonus vienetų siuntų ir beveik dvigubai aplenkė savo konkurentę kompaniją „Nvidia“, - tvirtino Jon Peddie. Trečiąjį ketvirtį kompanijos „Intel“ rinkos dalis siekė 53 procentus. „Nvidia“ užėmė antrąją vietą, o jos dalis – 24,9 procentai. Trečioje vietoje liko kompanija „AMD“, užimanti 19,8 proc. rinkos.

Per antrąjį metų ketvirtį integruotos grafikos „Netbook“ kompiuteriuose padaugėjo 27 procentais. „Kompiuteriai „Netbook“ ir toliau išliks populiarūs, tačiau jie neužims tokios didelės rinkos dalies, kokią turėjo prasidėjus nuosmukiui“, - tvirtino Jon Peddie.

Prognozuojama, kad ketvirtojo ketvirčio pardavimai nebus tokie dideli kaip trečiojo. „Nors kanalai yra beveik pripildyti, tačiau panašu, kad ir ketvirtasis ketvirtis turėtų būti geras kompiuterių pardavimams. Ir grafika bei su ja susijusi įranga bus dominuojanti sritis“, - teigė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT žinios
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)