Internetas Kaune yra geriausias Europoje  (29)

Anot tyrimų, Lietuva pagal plačiajuosčio interneto kokybę jau įsiveržė tarp pirmaujančiųjų šalių pasaulyje. O Kaunas yra vienas iš trijų pasaulio miestų, galinčių pasididžiuoti geriausiu plačiajuosčiu ryšiu. Jis nusileidžia tik Japonijos miestams Jokohamai ir Nagojai, o Europoje yra akivaizdus lyderis, rašo „Verslo žinios“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apskritai Lietuva yra 4 vietoje - po Japonijos, Pietų Korėjos ir Švedijos. Tai atskleidė pasaulinė plačiajuosčio interneto studija, kurią šiemet rugsėjį atliko Oksfordo universiteto Said verslo mokykla ir Oviedo universitetas. Plačiau apie tyrimą ir jo rezultatus galite paskaityti physorg.com publikuotame straipsnyje.

66 šalių plačiajuosčio ryšio kokybė įvertinta remiantis viešu interneto greičio matuoklio „speedtest.net“ duomenimis.

Lietuva padarė šuolį, nors prieš metus mūsų šalis irgi nebuvo tarp atsilikėlių. Pernai  to paties tyrimo metu pagal plačiajuosčio ryšio kokybę Lietuva buvo septinta pasaulyje. Tiesa, apie geresnisu rezultatus jau šių metų pavasarį prabilo informacinių technologijų bendrovės „Hostex” atliktas interneto greičio palyginimas - jo metu nustatyta, jog Lietuva yra pirmoji šalis pasaulyje pagal duomenų siuntimo internetu spartą.

Be to, Lietuva patenka į devintuką šalių, kuriose plačiajuosčio interneto kokybė jau pakankama, kad vartotojai galėtų naudotis taip vadinamomis "ateities interneto" paslaugomis - raiškiąja televizija, aukštos kokybės vaizdo komunikacija ir pan.

Na, jei šie tyrimai ir nėra patys tiksliausi ar objektyviausi, tačiau aišku viena - Lietuvos didžiuosiuose miestuose interneto greitis tikrai atitinka pasaulinį lygį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(1)
(-1)

Komentarai (29)