Baltarusijos pasienį saugos nepilotuojami lėktuvai  (0)

Baltarusijos pasieniečiai bus apginkluoti nepilotuojamais orlaiviais: pasak šalies valstybinio pasienio komiteto pirmininko pirmojo pavaduotojo Andrejaus Gorulko, pirmieji tokie lėktuvai bus nupirkti jau 2010 m. pradžioje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujienų agentūros BELTA pranešime sakoma, kad Baltarusijos pasieniečiams tinkamo nepilotuojamo lėktuvo modelis jau 3 metus kuriamas bendradarbiaujant su Rusijos S. Lavočkino moksliniu gamybiniu susivienijimu. Jau yra pagamintas tokio aparato prototipas, atlikti pirminiai jo bandymai, ir dabar vykdomi paskutinieji parengimo serijinei gamybai darbai.

Techninių tokio orlaivio savybių Baltarusijos pasienio tarnybos vadovai neatskleidžia.

Pasak A. Gorulko, nepilotuojamus lėktuvus planuojama naudoti „sudėtingiausiuose“ valstybės sienos ruožuose. Tokie orlaiviai leis tiksliai fiksuoti pasienio zonos režimo pažeidimus, todėl pasieniečiai galės greičiau reaguoti į „netipiškas situacijas“.

Apie Baltarusijos mokslininkų ir inžinierių sukurtą pirmąjį šalyje nepilotuojamą lėktuvą buvo pranešta dar šių metų vasario mėnesį. Tada buvo skelbta, kad jis sveria vos 2,2 kg, gali įveikti 20 kilometrų atstumą, maksimalus greitis siekia 60 km/h, o jame įrengta vaizdo kamera gali transliuoti vaizdą realiuoju laiku.

Baltarusijos gynybos ministerijos atstovai anksčiau taip pat buvo patvirtinę, kad Minskas nagrinėja galimybę įsigyti Izraelyje gaminamų nepilotuojamų lėktuvų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)