Rinkoje – daugiafunkcė kompiuterinė pelė su 18 mygtukų  (9)

Bendrovė „WarMouse“ sukūrė pirmąją daugiafunkcę kompiuterinę pelę, skirtą itin plačiam programinės įrangos rinkiniui - taip vadinamą „OpenOffice Mouse“ manipuliatorių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ši kompiuterinė pelė turi 18 programuojamų mygtukų, galinčių veikti 3 skirtingais „Key“, „Keypress“ ir „Macro“ režimais, ir analoginę vairalazdę su pasirenkamais 4, 8 ir 16 klavišų komandų režimais. Joje taip pat yra ratukas bei 512 KB vidinės „flash“ atminties.

„WarMouse“ atstovų teigimu, ši pelė pritaikyta naudoti dirbant „OpenOffice .org 3.1“, „Adobe Photoshop“, „Autodesk AutoCAD“, „Microsoft Office“ bei kitais populiariais programų paketais bei populiariais kompiuteriniais žaidimais. Ji padeda sparčiau ir patogiau atlikti daugelį sudėtingų programinės įrangos naudojimo užduočių, nei įprastinės piktogramos, „iškrentantys“ meniu ir „karštųjų klavišų“ kombinacijos.

Naudodamiesi vartotojų darbo naudojant įvairias programas bei žaidimus stebėjimo duomenimis, šios pelės kūrėjai įdiegė 20 parengtų naudoti populiariausių žaidimų ir programų „profilių“, tarp kurių yra „World of Warcraft“ bei „Call of Duty“ serijų žaidimai, „OpenOffice.org 3.1“, „Adobe Photoshop“, „GNU Image Manipulation Program“ bei kitos programos. Pelės nustatymo ir optimizavimo konkrečioms užduotims programa bus platinama pagal GNU GPL licenziją.

Analoginė vairalazdė suteikia galimybę naudoti ją kaip klaviatūrą: pasitelkus 3 vairalazdės režimus, vartotojas gali priskirti jai iki 16 skirtingų klavišų funkcijų ar makrokomandų. Tai esą labai supaprastins kompiuterių vartotojų rankų judesius, nesvarbu, ar jis naudotųsi didele „Excel“ elektronine lentele, ar dalyvautų „World of Warcraft“ konflikte.

Pasak pelės dizainerio Theodore Beale‘o, naudojantis šia pele galima iš kompiuterio darbastalio paleidinėti iškart kelias programas, vienu mygtuko spustelėjimu atverti naršyklėje tam tikras interneto svetaines ar uždaryti jas dvigubu spragtelėjimu. Tekstų redagavimo ir elektroninių lentelių programose galima susikurti dažniausiai atliekamų veiksmų makrokomandas, kad nereikėtų dažnai spaudyti klavišų.

„OpenOffice Mouse“ veikia „Windows“, „Linux“ ir „Mac OS X“ aplinkose, jos kaina – 74,99 JAV dol. Bendrovė pranešė gruodžio mėnesį pradėsianti priiminėti išankstinius jos užsakymus, o 2010 m. vasarį pateiksianti rinkai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (9)