„Microsoft“ siūlys studentams naudotis vienu kompiuteriu

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

M.Mantas 2009-11-13 21:31
Gal ir neblogai. Vistiek studentai/mokiniai neišnaudoja visų resursų. O dalis savo nešiojamus atsineša
immortallt 2009-11-13 22:33
Nu pas mus univiere stovi servas ir stovi nuotolines stoteles, kuriuose nera nei hardu, nei dvd-playeriu
kionig 2009-11-13 22:41
Oho koks "genialus" MS'o taupymo planas .... kompai...
pinkiss 2009-11-13 23:57
esme yra kad ir nauji kompai nelabai panestu,nebent visa klase su kokiu paint ar wordu zaistu gal tada ir uztektu resursu.O ir seip jau mazdaug pries desimt metu buva navarots kur prijungus kazka tai prie pc uzteka viena kompa resursu kad keli zmones galetu naudotis.
Strong_Bad 2009-11-14 00:05
Nelabai supratau ka cia dabar pasakei, visiskai atvirksciai. "Pranešama, kad mokykloms ir universitetams skirtus kompiuterius, kuriuose bus diegiamas „Multipoint Server 2010“, ir papildomą periferinę įrangą gamins „Microsoft“ verslo partneriai. Šiuos kolektyvinio naudojimo kompiuterius numatoma tiekti ir į JAV, ir į kitas pasaulio šalis. " Tiagi turesi pirkt NAUJA specialu kompiuteri, kur ir bus tiek lizdu sukist 10 pelu klaviaturu ir monitoriu ar kazkokia kitokia paskirstymo sistema. Kam reikia galingo kompo ten ir pirk galinga, o kur office, c++, java ar dar kokia lengva programele eis, tai tokiem ir senu kompu 10 metu senumo praktiskai pakanka, tode man visiskai nesuprantamas galingu kompu pirkimas, kad ir i bibliotekas, kur skirti tik internetui Taip ir vadinas "kompiuteris skirtas studentam", o ka studentai su kompu daro, kaip ji naudoja? As nekalbu apie studenta - gamer
dds 2009-11-14 00:29
kažkaip pasijuto nauji vėjai M$ stovykloje, nauja OS (Win7) panašu kad tikrai pasidarė nebe tokia imli resursams, kas tikrai sveikintina. O čia dar še tau galimybė naudoti "plono kliento" sistemas, žiūrėsim kas bus toliau, bet kryptis kaip ir nebloga.
kionig 2009-11-14 01:50
Is dalies esi teisus, bet siaip pagal tave turetume sedet akmens amziuje ir dejuot kodel Win7 i 10 ar 5 metu senumo pc isirasineja 20 val ar kiek ten(buvo straipsnis apie tai)... P.S Tikiuosi supratai...
zugalia 2009-11-14 03:33
pamirsau plia ka norejau parasyt nu tipo pamenu pries 26 metus programas kuriau..... nu apsisik bet realiai nesutalpinsi 3 studentu prie to pacio kompo..tegu jie nors ir po 5 monitorius klaviaturas ar sistemas turi...o ypac jei vienas is ju studente... kas papriestaraus?....
kionig 2009-11-14 03:52
As, kokia cia nesamone parasei ?
enternald 2009-11-14 12:07
Linux ir kiti Unix per atstumą dirba jau ne vieną dešimtmetį. GNU utilities ir buvo skirtos per terminalą naudotis nuotoliniu būdu. Tai tikrai ne naujove ssh įrankis šitaip moka.
Strong_Bad 2009-11-14 19:25
Na tai as ir nesakau instaliuot Win7 ar pacias naujausias programas. Visur yra minimalus reikalavimai, todel nereik pult i krastutinumus. Tai kad isejo win7 tai jau automatiskai visi masiskai turetu pult ju rasyt i visus kompus is eiles? Ne ne. Win XP vezancio pc pilnai pakanka lengvam darbui ir panasiai + visos programos praktiskai pritaikytos xp. Pries 10 metu kazkaip ir ofisa ir narsyma pilnai be problemu buvo naudojamas, o dabar cia staigiai visi Win7 ir nauju kompu puls pirkt, nes be to nebesisuks pasaulis? As suprantu kad tu ten apie resursus ir kokius isskirtinius atvejus zinai ar ismanai Bet man pakanka minimalius ar juos nedaug virsijancio kompiuterio, kad pasileist programa ir su ja dirbt. Gal kokiu momentu ir prireiks kompo dvigubai ar trigumai galingesnio, bet tai bus tik trumpalaikis poreikis, atsitinkantis labai retai, ir del tokio "kadanors gali prireikt" tikrai nereik pult keist kompo. Kai bus poreikis stabiliai ar dazniau nei retkarciais, reikalaujantis tiek ir nemaziau, tai ir reiks pirkt toki ir ne maziau. Ir ner reikalo servu lauzyt jei zinai, kad jis gali luzt. O jei jau taip ir nuluzo netycia, tai irgi butu vienetiniai atvejai ar atsitiktinumai. Pasakyk atveji, kada studentas dirbdamas su Word nulauze serva ar kad ir 20 studentu Pirma ivertini poreikius, o paskui pagal tai derini, kas tave tenkina. 8)
kionig 2009-11-14 21:15
Matai tu galvoji tik apie save, o vat jei pvz man neuztenka, as darau kelis darbus vienu metu, kompas buna gan normaliai apkrautas, tai praktiskai jie butu vienas serveris ir jau skaitytusi, kad as is kitu atimineju tuos resursus. Ir is tikruju dirbti su kompu ir ta programa, kuriai kompas surinktas minimalistiskai, tai cia pornuske, nu bet juk zinoma, jei wordui uztenka, tai uzteks ir kokiam autocadui, 3d maxui ir t.t., kad ir su geru lagu, bet priprantama . Tai cia mazu maziausia nesamone.
Strong_Bad 2009-11-15 00:45
Kur tu matai nesamone? As juk rasiau "Pirma ivertini poreikius, o paskui pagal tai derini, kas tave tenkina." kur cia nesamone? Na ir multitaskink, kad nori, bet tai jei pastoviai tai darai, tai ir zinai kad stabdo ir tt ir reikia galingesnio, tode ir perki, nes taves netenkina slabnesnis kompas. Ka cia bandai irodyt? Kad reikia visiem 4 branduoliu kompus susipirkt neziurint i tai kam ir kiek tu ji naudosi, ar kaip? As bandau pasakyt, kad nereik tokio kompo kur neisnaudosi ne 10 procentu jo pajegumo, tik pinigai i bala su tokiu nesaikingumu. Jei nori automobilio i darba po miesta vazinet, tai jami 1.3l golfiuka ar dar koki, o ne 5L visureigi, jei pastoviai vaziojat ~10 zmoniu i darba, tai jami autobusiuka, na o jei ~20+ zmoniu tai ir visa autobusa tada galima imt. O jei toks 10-20 zmoniu papuola tik pora kartu metuose, tai juk autobuso del to nepirksi Zodziu poreikiai turi diktuot salygas, o ne kompleksas verciantis turet geriausia galingiausia ar dar koki ausia. Ir del ko sakai, kad pagal save? as bendrai rasau, kaip nepersistengt, o tu bandai irodinet pagal save, kad tu multitaskini, kad tau stabdo, kad tau negerai, tau serverio resursus eda ir kitiem nepalieka ir tt. Gerai ir daro lietuvos ystaigos, kad kompus vienos kitom dovanoja, kam ismest gera daikta, juolab veikianti ir puikiai atliekanti savo funkcijas. O kodel keicia kompus? reiskia kazkas nepatiko, kazkas netenkino, tai ir viskas. Dar neteko matyt istaigos, kuri pultu pirkt nauja kompa ar daikta iskart, kai tik atsiranda kazkas geresnis, galingesnis ar naujesne versi kokia. Nepyk, bet as nematau, ka tu tokiu priestaravimu nori pasakyt. Tai nueik i betkokia normalia kompiuteriais prekiaujancia parduotuve ir pasakyk "noriu kompiuterio, kad rytoj butu" ir iseik. Tai kaip manai ar jam nekils klausimas, kam tas kompiuteris bus skirtas? O kodel jam reik zinot kompiuterio paskirti? taigi pagal tai ir dalys parenkamos. Cia gal ir i krastutinumus biski pulsi, et i biblioteka tikrai nereikia kompiuterio uz 3000+ litu. pats pigiausias 500lt perakis, o jei dar koki naudota, tai ir us pora simtu ta pati darba be problemu atliekati kompa. Net nezinau kam ir varginuos rasyt PS, jei tau 3d max viena karta metuose pazaist tereik, tai negi nepakentesi tu pora dienu? O jei rimtai ji zadi naudot, tai ir imsi kompiuteri pagal tai, kaip greit noresi isrenderint. Nelygink word ir 3dmax, visiskai skirtigose kategorijose eina.
kionig 2009-11-15 01:28
Kaip ir anksciau jau sakiau, kad ypac technika nestovi vietoje, bet ir nesakiau, kad tik atsiradus iskart pirkt naujausia. Tiesiog technika tobuleja visais atzvilgiais ir tu jau gali planuoti tu kompu eksploatacija ilgesniam laikui. Bet zinoma, neatsilieka ir programine iranga ir taip kad gali sedeti ir prie lauzo gaisdamas laika ir dar nervus gadindamas. Del dovanojimo tai, nors sakoma, kad davanotam arkliui i dantis neziurima, bet is tikruju, kai kalba eina apie technika, tai reiktu atsizvelgt i tai. Del tavo suformuluoto "viskas pagal poreikius" as nieko nesakau, kai yra daiktas komplektuojamas perkant naujas dalis. O ne bandant is 10 sudo gabalu surinkt viena normalu, bet ir tai neiseina. Matau tu visiskai nesidomi kaip tobuleja technika. Jau dabar praktiskai SDRAM kaulai praeitis, zinoma, yra likuciu bet ju kaina ohoho, kai uz ta kaina gali gauti 10 x greitesni ram. Ar bent teko girdet "Moore's law" ?
Strong_Bad 2009-11-15 03:18
Kode skirtingas barikadu puses? Moore law? cia tas kur dvigubai kiekvienais metais? Taigi suvalkas tokiu atveju ir islostu. sdram "kaulas"? cia toks sustras zargonas ramams vadint? As atstovauju savo nuomonei, kad viskas pagal poreikius, o tu bandai sumenkint mano pozicija del neaiskiu priezasciu. Pirma del resursu dalybu, taip geriau atskiri kompai jeigu naudojies programa kuri sugeba suryt didziaja dali resursu kitiem nepalikdami. Pats esu ne karta susidures su tuom ir zinau. Toks atvejis ir buna "netenkina poreikiu". Antra, pats zadu pirkt kompa ir tikrai teko pasidomet ir naujienom ir perspektyvom, paskaityt forumus, produktu apzvalgas, komentarus ir tt. Man ir DDR2 jau praeitis o tu dar apie SD kalbi, lygtai akmens amziuj gyvenciau. Kompa imsiu normalu su atsarga numatomiems game reikalavimu padidejimams, ne galingiausia, bet kad uztektu bent 5+ metu, zinoma kaina taipat apriboja. Manes "senukas" nebetenkina poreikiu, todel bus pakeistas geresniu. O to "senuko" dirbt su office, filmu ziuret, muzika, ir kitka tai pilnai uztektu ir liktu su didziuliu kaupu. Trecia, nieks nesako butinai is senu daliu rinkt kompa. Sudas ir liks sudu is kiek sudo gabalu tu ji belipdytum, todel nereik primest ko nesakiau. Ar nera taip, kad i ta pati daikta ziurim is skirtingu kampu, tode tau lekste apvali, o man plokscia. O pasiziurek nuo ko gincas prasidejo. Paprasciausiai pasakiau, kad esi neteisus, jog sitas produktas pasiteisins tik univesitetuose su naujais kompiuteriais. Nes, kaip as supratau, bus pateiktas specialus kompiuteris kaipo "mini serveris" su tavisa yranga. O tu supratai, kad cia bus programine yranga leisianti daugeliui zmoniu naudotis tuo dabartiniu PC. O jei dabar turi naujus PC kiekvienam, tai kam jiem juos dalint? Beja sita nauja OS ar programine yranga, mano manymy, turetu eliminuot sita dziungliu ystatyma, kad jei as naudoju stipresne programa, tai ir gaunu liuto dali. Tikriausiai resursai bus paskirstomi po lygiai. Gavosi gaidziu pestynes o ne komentarai . Del manes situos visa lapa uzimanciu "komentarus-floodus-re-re-re-citatas moderatoriai gali trint
kionig 2009-11-15 03:42
Dar galeciau tau laisvai oponuoti, bet mazdaug vienas kita supratome