„Facebook“ testuoja naują funkciją: vartotojai savo paskyrose galės susikurti kelis profilius  ()

„Facebook“ testuoja galimybę vartotojams iš vienos paskyros susikurti kelis profilius – taip platforma siekia padidinti vartotojų skaičių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šia funkcija siekiama padėti vartotojams „pritaikyti savo patirtį pagal interesus ir ryšius“, „CNN Business“ sakė „Facebook“atstovas Leonardas Lamas.

Nors „Facebook“ draudžia vartotojams turėti daugiau nei vieną paskyrą, ši funkcija leistų jiems savo paskyroje sukurti iki penkių profilių, kad galėtų bendrauti su skirtingomis temomis ar žmonių grupėmis. Tai galėtų būti profiliai (ir atitinkamai „Facebook“ kanalai), skirti bendravimui su artimais draugais ar bendradarbiais, arba profilis, skirtas konkrečiam pomėgiui – pavyzdžiui, žaidimams.

Apie naujos funkcijos bandymą „Bloomberg“ pirmą kartą pranešė ketvirtadienį.

Testavimas atliekamas tuo metu, kai „Facebook“ patronuojančioji bendrovė „Meta“ patiria lėtėjantį pelno augimą ir didelę konkurentų – tokių kaip „TikTok“, su kuriais kovoja dėl vartotojų laiko ir dėmesio – konkurenciją. Vasarį „Meta“ šokiravo investuotojus, paskelbusi apie retai pasitaikantį ketvirčio vartotojų skaičiaus augimo sąstingį – bet vertinant pirmojo ketvirčio rezultatus, situacija vis dėlto kiek pasikeitė.

„Meta“ šiuo metu transformuojama į bendrovę, kurios pagrindinis tikslas – ne socialinė žiniasklaida, o ateities, papildytos ir virtualios realybės „metaverslas“. Tačiau jai reikia toliau gauti pelno iš esamų platformų, kad galėtų finansuoti investicijas į šią viziją.

 

Bendrovė pastaruoju metu siekia toliau integruoti „Facebook“ ir „Instagram“, kad vartotojai galėtų lengviau atrasti turinį ir bendrauti su abiejų platformų bendruomenėmis – pavyzdžiui, rodydama „Instagram Reels“ „Facebook“ kanale.

Naujosios kelių profilių funkcijos vartotojai galės susikurti unikalius vardus kiekvienam savo sukurtam profiliui, tačiau jiems vis tiek bus taikomos „Facebook“ taisyklės, draudžiančios iškraipyti informaciją ir apsimesti viešais asmenimis, teigia L.Lamas. Pagrindiniai žmonių profiliai vis tiek turės atitikti platformos taisyklę naudoti vardą, kuriuo jie nuolat naudojasi. Be to, tam tikros „Facebook“ funkcijos – pavyzdžiui, „Facebook“ pažintys ir galimybė susikurti puslapį – bus prieinamos tik pagrindiniams vartotojų profiliams.

 

Jei vartotojas pažeis platformos bendruomenės gaires viename profilyje, drausminės priemonės bus taikomos visai jo paskyrai.

„Kiekvienas, kuris naudojasi „Facebook“, privalo ir toliau laikytis mūsų taisyklių“, – nurodė L.Lamas. Pasak jo, bendrovė bando naująją funkciją su atrinktų šalių vartotojais, bet nenurodė, kur ir kada ši galimybė taps prieinama visiems.

Parengta pagal CNN.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(1)
(1)
(0)

Komentarai ()