[Žinios trumpai] Po „Celsius“ bankroto klientai neteks 4,7 milijardo dolerių: „pažadinau savo nėščią žmoną, kad pasakyčiau naujieną – ką tik praradom 100 000 $“  (5)

Ilgame baisių dalykų sąraše, dėl kurių reikia pažadinti savo nėščią žmoną, yra žinia, kad dėl „Celsius“ bankroto praradote 100 000 USD.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Deja, būtent taip atsitiko „Celsius“ vartotojui Jackui Holcombui, kuris „The Wall Street Journal“ paaiškino, jog jis paėmė būsto paskolą, kad investuotų 100 000 USD vertės tariamų „stabilių monetų“ į dabar žlugusią kriptovaliutų skolinimo platformą. „Celsius“ suviliojo daug investuotojų mažos rizikos ir didelio pajamingumo pažadais, o J. Holcombas tikėjosi uždirbti 7 000 USD per mėnesį.

Tačiau, kaip ir milijonai kitų, kurie patikėjo savo turtą platformai, nuskendęs „Celsius“ laivas, regis, perėmė 4,7 milijardo dolerių naudotojų lėšų, o tokiems žmonėms kaip J. Holcombui ir jo žmonai yra mažai tikėtina, kad jie tuos pinigus atgaus.

„Mano šeima nemirs iš bado“, – sakė jis WSJ ir paaiškino, kad galėjo panaudoti santaupas, kad grąžintų paskolą. „Tačiau prarasti 100 000 USD niekada nėra smagu“.

Charizmatiškojo įkūrėjo Alexo Mashinksy vadovaujamas „Celsius“  greitai išaugo į žinomą kriptovaliutų platformą, naudodamas savo vartotojams skirtus „antibankinius“ pranešimus. Platforma buvo viena iš daugelio, kurioje buvo kalbama apie rizikingą dabartinę rinką, tuo pat metu reikalaujant, kad vartotojų pinigai būtų saugesni nei naudojant reguliuojamą institucinę bankininkystę. Ir daugelis investuotojų mėgėjų, įskaitant J. Holcombą, pasinaudojo galimybe saugiai „įmerkti kojas“ – arba, gerai, 100 000 USD – į klestinčią įmonę.

 

Tačiau birželį „Celsius“ staiga sustabdė vartotojų operacijas ir įšaldė visas klientų lėšas. J. Holcombas, pasakojo WSJ, jog pažadino žmoną, kad praneštų jai naujieną. (Kaip ir bet kuri nėščia moteris, ji tiesiog paklausė vyro, ar jis nejuokauja, ir nedelsdama grįžo miegoti).

 

Deja, J. Holcombas nejuokavo.

Web3 investuotojai pasižymi savo neblėstančiu tikėjimu skaitmeniniu turtu. Tačiau vykstantis kriptovaliutų vertės kritimas sukrėtė daugelio atsitiktinių investuotojų tikėjimą – ir galime įsivaizduoti, kad tai ypač skaudu tiems, kurie buvo nusprendę pasitikėti stabilumą ir saugumą žadančiomis organizacijomis.

„Aš niekada neturėjau ryšių su banku, kuris man sakytų: „Atsiprašau, mes neleidžiame jums atsiimti pinigų“, – WSJ guodėsi Dave'as Jachelskis, investavęs kelis tūkstančius dolerių į nebeveikiantį „Voyager“. „Kartais viskas yra per daug gerai, kad būtų tiesa.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(7)
(2)
(5)

Komentarai (5)