IT inžinierius verčiasi per galvą, kad gautų teisę perkasti visą sąvartyną: beprotiška istorija, ko jis ten ieškos  ()

Tiesiog paklauskite JK gyvenančio IT inžinieriaus Jameso Howellso, kuris beveik prieš dešimtmetį netyčia išmetė standųjį diską, kuriame buvo daugiau nei 180 milijonų dolerių vertės „Bitcoin“, ar vis dar tikisi, jog jį galima atgauti?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

J. Howellsas per klaidą išmetė standųjį diską, kuriame tariamai yra apie 8 000 bitkoinų, dar 2013 m., gerokai anksčiau nei ši kriptovaliuta išaugo tiek savo populiarumu, tiek verte.

Pagal šiandienos standartus, kad ir kas būtų tame kietajame diske – jei jis net įsijungtų – būtų vertas daug, tiksliau – šiek tiek mažiau nei 184 mln. USD.

Nuo praėjusių metų pradžios J. Howellsas „lobizavo“ Niuporto miesto tarybą, kad leistų jam iššukuoti visas sąvartyno šiukšles ir rasti HDD.

Visai neseniai jis teigė užsitikrinęs finansavimą ir aukščiausios klasės šiukšlių kasimo komandą, kuri remtų medžioklę, tačiau, kaip praneša BBC, taryba dar kartą atmetė jo prašymą, remdamasi aplinkosaugos problemomis.

Tarp teiginių, kad jo naujai suburta komanda gali pasigirti aplinkosaugos ekspertais, naujausiame J. Howellso kreipimęsi tarybai buvo nurodyti planai įtraukti į pagalbą DI ir šunis robotus.

 

„Iš esmės turime gerai suburtą įvairių ekspertų komandą, turinčią įvairios patirties, kuri, kai mes visi susibūrėme, gali atlikti šią užduotį labai kruopščiai“, – BBC sakė IT technologijų specialistas.

Norėdamas „pasaldinti puodą“, J. Howellsas pasiūlė dešimt procentų susigrąžintos bitkoino sumos panaudoti miestų kriptovaliutų projektams, įskaitant švarią energiją naudojančią kriptovaliutų gavybos svetainę, vienkartinį 61 USD vertės kriptovaliutų dalijimą visiems gyventojams, taip pat prieigą prie kriptovaliutų pardavimo terminalų visose vietinėse parduotuvėse.

 

Bet visa tai priklauso nuo to, ar J. Howellsas suras tą prakeiktą diską ir sužinos, kad jis vis dar veikia. Ir dar, kad kriptovaliutų rinkos perspektyvos šiomis dienomis atrodo ne tokios įspūdingos.

Stulbina tai, kad valdžia vis tiek neleidžia J. Howellso komandai kasinėti miesto sąvartynus.

„J. Howellso pasiūlymai kelia didelę ekologinę riziką, dėl kurios mes negalime sutikti“, – BBC sakė tarybos atstovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(4)
(8)
(-4)

Komentarai ()