[Žinios trumpai] Rusiškas „Wikipedia“ analogas mirė neišgyvenęs nė paros: skelbiama apie galingą ataką ir kuo viskas baigėsi  ()

Svetainių talpinimo kompanija mano, kad gedimo priežastis buvo galinga „DDoS“ ataka, kuriai nebuvo pasirengta


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Portalas pavadinimu „Runiversalis“, skirtas rusiškai Vikipedijai pakeisti, netrukus po paleidimo nustojo veikti. Kūrėjai patvirtino gedimą savo „Telegram“ kanale.

Pagrindinis „Runiversalis“ svetainės puslapis neatsidaro – naršyklė praneša, kad „Neįmanoma prisijungti“. Kūrėjai gedimą sieja su išaugusiu vartotojų susidomėjimu, tačiau, anot hostingo kompanijos, tai buvo „nenormali apkrova“ labiau būdinga „DDoS“ atakai.

„Svetainė laikinai nepasiekiama. Ieškome sprendimo, kaip kuo greičiau grąžinti svetainę į eksploataciją“, – rašoma pranešime.

Kaip buvo pranešta anksčiau, rusiška internetinė enciklopedija „Runiversalis“ startavo rugpjūčio 23 d., tačiau įprastu režimu ji nedirbo nė paros. Autoriai teigia, kad anksčiau jie buvo rusiškos „Wikipedia“ redaktoriai ir administratoriai, tačiau nusprendė sukurti savo duomenų bazę serveriuose, esančiuose Rusijos Federacijoje. Jie pareiškė, kad laikysis Rusijos Federacijos įstatymų ir skelbs tik rusišką Ukrainoje vykstančių įvykių versiją.

 

Kartu kūrėjai pažadėjo remtis originalios „Wikipedia“ medžiaga. Paleidimo metu „Runiversalio“ sąsaja labai priminė „Wikipedia“ kopiją, o duomenų bazėje buvo daugiau nei 8000 straipsnių. Pagrindiniame puslapyje buvo propagandinė medžiaga apie karą Ukrainoje.

(34)
(0)
(34)

Komentarai ()