Kodėl „Philips“ būtent dabar pristatė naują prekės ženklą žaidimų įrangai? Kaip „Evnia“ bandys išsiskirti iš minios?  ()

Nėra taip, kad kompiuterinių žaidimų rinkoje trūktų įrangos gamintojų ir prekinių ženklių. Tačiau „Philips“ nusprendė pristatyti dar vieną - ką naujo pasiūlys „Evnia“ ir kodėl būtent dabar atėjo metas naujam ženklui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Du labai garsūs prekių ženklai AOC ir „Philips“ priklauso „TPV Technology“ korporacijai, kuri yra didžiausia kompiuterių monitorių gamintoja pasaulyje. Jai priklauso maždaug trečdalis monitorių rinkos. Aišku, „Philips“ vardas buvo matomas ir ant periferinių įrenginių - nemažai biurų naudoja „Philips“ klaviatūras ir peles, kurios dažnai įsigyjamos kartu su monitoriais. Tačiau dabar „Philips“ žengia į žaidimų įrangos pasaulį, kuriame AOC jau veikia. „Philips“ bandys išsiskirti nauju prekės ženklu „Evnia“.

„Evnia“, verčiant pažodžiui, reiškia „geras protas“. Kitaip tariant, sumanumas. Trumpų dviejų skiemenų vardų pasaulyje liko nedaug, jei jums kyla klausimų dėl tokio pavadinimo pasirinkimo. Be to, „Evnia“ net skamba gaiviai - lyg ir dera su tuo, ką „Philips“ pristatė pirmajame savo pasauliniame renginyje spaudai Paryžiaus Stade de France.

„Evnia“ žymės naujus monitorius, klaviatūras, peles ir ausines, skirtus žaidimams. Šie įrenginiai nebus tipinė kompiuterinių žaidimų įranga. Ir tai yra reikšmingas pokytis.

Pabandykite įsivaizduoti tipinį kompiuterinių žaidimų entuziastą. Kas jis? Jaunas vyras, galbūt net paauglys, mėgstantis leisti laiką savo namuose prie kompiuterio ekrano. Aišku, jam svarbu, kad jį supantys daiktai derėtų su jo mėgstamais žaidimais - šaudyklėmis ir lenktynėmis - todėl visi jo įrenginiai pasižymi aštriu, futuristiniu dizainu, šiek tiek primenančiu kosminius laivus ar, kartais, sportbačius.

 

Tačiau toks įsivaizdavimas yra klaidingas. Jau visai greitai kompiuterinių žaidimų entuziastų skaičius pasaulyje pasieks 3 milijardus. Ir beveik pusė jų (46 %) jau yra moterys. Dar daugiau - vidutinis kompiuterinių žaidimų mėgėjo amžius jau yra 30 metų. Vidutinis amžius! Tie žmonės, kurie dažnai yra mamos ir tėčiai, turintys darbus ir, galbūt, sėkmingas karjeras, nėra paaugliai, kurie alpsta nuo juodos kampuotos kompiuterinės įrangos. Jų kompiuteriai nėra vaikų žaislai - jais ir žaidžiama, ir dirbama. Ir jie dažnai turi derėti prie darbo kambario ar net svetainės, miegamojo ar kitos namų erdvės interjero. Ir čia į sceną žengia „Evnia“.

„Evnia“, kaip buvo kartojama tame renginyje spaudai, siekia patikti didesniam žmonių ratui. Tiems, kurie žaidžia. Tai yra, ir moterims, ir vidutinio amžiaus žmonėms. „Evnia“ produktų dizainas yra santykinai paprastas, neagresyvus, bet modernus ir, aišku, turintis RGB apšvietimą. Tą apšvietimą galima išjungti, kad įranga atrodytų santūriau, arba nustatyti taip, kad visos kambario šviesos nušvistų vaivorykšte. Juokinga, bet žaidėjams tai rūpi.

 

Paryžiuje buvo teigiama, kad „Evnia“ turės tris produktų linijas - 3000, 5000 ir 7000/8000. Kuo tas skaičius didesnis, tuo produktai brangesni ir, aišku, turi geresnes savybes. 3000 serija renginyje nebuvo pristatyta, bet galima įsivaizduoti, kad tai bus į žemesnio biudžeto pirkėjus orientuoti produktai. Tuo tarpu „Evnia 5000“ atrodo taip:

„Evnia 5000“ serijos gaminiai bus kiek paprastesni, bet vis tiek pakankamai stilingi. Tamsiai pilkos-juodos spalvos plastikai su RGB apšvietimo intarpais primena, kad tai - žaidimams skirta įranga. Kita vertus, išjungus tą apšvietimą ar pasirinkus baltą spalvą „Evnia 5000“ tampa biuro aplinkos dalimi. Naujos kartos žaidėjams reikia tokio universalumo. „Evnia 5000“ ausinės, pelės ir klaviatūros yra laidinės. Monitoriai, pavyzdžiui, 27M2C5500W, neturi apšvietimo nugarėlėje (vadinamojo „Ambiglow“), kurį siūlo 7000/8000 serijos produktai. Tačiau 27M2C5500W turi QHD raiškos, 240 Hz lenktą (1000 R) ekraną, kuris greitai reaguos į žaidėjo judesius. Tiesa, „Evnia 5000“ serijos dar reikės palaukti.

 

„Evnia 7000/8000“ gaminiai bus kur kas labiau orientuoti į estetiką ir modernias technologijas. Šios serijos klaviatūros, pelės ir ausinės jau yra belaidės. Vietoje „Philips“ jungtukų, kuriuos naudoja 5000 serijos įrenginys, čia naudojami „Cherry MX“ jungtukai. Na, o monitorių nugarėlės turės apšvietimą, kuris nuspalvins kambario sieną ir, galbūt, padės įsijausti į žaidime vaizduojamą pasaulį.

Pirmasis monitorius rinkoje bus „Evnia 34M2C7600MV“. Tai - 34 colių itin platus 21:9 monitorius su „Mini LED“ apšvietimu ir 1152 apšvietimo zonomis. Tai reiškia, kad jis bus labai ryškus ir pasieks labai gerą kontrastą (ne tokį gerą kaip OLED, bet vis tiek labai gerą). Jis taip pat turi „DisplayHDR 1400“ sertifikatą, pažymintį, kad spalvos šio monitoriaus ekrane bus ryškios ir tikslios, o 3440 x 1440p raiška su 165 Hz yra puikus derinys daugeliui.

Vėliau šioje serijoje bus ir QD-OLED monitorių, plokščio ekrano įrenginių. Gamintojas stengsis patenkinti kiekvieno žaidėjo poreikius. Greiti pikseliai, daug hercų ir ryškios spalvos turi padėti įsijausti į žaidimus. Kaip ir, aišku, „Ambiglow“ RGB apšvietimas monitorius nugarėlėje.

 

„Philips Evnia 34M2C7600MV“ dera su tos pačios serijos belaidėmis ausinėmis. Jos yra pakankamai minkštos ir patogios. Tik gal kiek didokos, jei jau kalbame apie visų žaidėjų įtraukimą. Integruotas mikrofonas nėra nuimamas - kai kuriems tai atrodys kaip didelis minusas.

Serijos pelė yra pakankamai patogi, kaip ir pilno dydžio klaviatūra, kuri turi ir ratuką, kuris gali būti labai naudingas. Vėlgi, RGB apšvietimas dominuoja. Turint omenyje, kad tai - žaidimų klaviatūra, skaičių dalis galbūt nėra labai būtina. Jos atsisakius lieka daugiau vietos pelės judesiams.

Beje, visuose „Evnia“ gaminiuose naudojamas perdirbtas plastikas.

Na, viskas atrodo neblogai. Reikia tikėtis, kad „Evnia“ prekės ženklas ras savo vietą kompiuterinių žaidimų įrangos rinkoje. Daugiau apie šiuos gaminius bus galima papasakoti tada, kai jie pasirodys rinkoje - pirmieji parduotuves turėtų pasiekti kitą mėnesį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(3)
(2)
(1)

Komentarai ()