Skelbiama, į kokį socialinį tinklą pabėgo „Twitter“ vartotojai, kai jį įsigijo Muskas: prieaugis net 30 %  (4)

Muskui įsigijus „Twitter“, alternatyvus socialinis tinklas sulaukė 30 % naujų vartotojų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Elonui Muskui įsigijus garsųjį socialinį tinklą, „Twitter“ alternatyva laikomos mikrotinklaraščių platformos „Mastodon“ vartotojų skaičius išaugo trečdaliu.

Vos per savaitę ten užsiregistravo 230 000 žmonių, o vartotojų skaičius platformoje išaugo iki 655 000, rašo BBC.

Pastebima, kad soc. tinklas išoriškai primena „Twitter“. Ten galite rašyti žinutes, atsakyti į jas, paspausti „patinka“ ir pasidalinti žinute, taip pat sekti kitų vartotojų paskyras.

Nepaisant panašumų, yra ir esminis skirtumas. Registruodamiesi turite pasirinkti serverį. „Mastodon“ jų yra labai daug, nes priklauso ne tik nuo miesto ar šalies, bet ir nuo žmogaus interesų.

„Nesvarbu, kuriame serveryje esate, nes vis tiek galėsite sekti visų kitų vartotojų paskyras, tačiau tai suteikia jums pradinę bendruomenę, kuri greičiausiai taip pat skelbs tai, kas jus domina“, – paaiškino BBC.

 

Pati „Mastodon“ platforma yra kolektyvinis serverių tinklas, priklausantis skirtingiems žmonėms ir organizacijoms. Šiuo metu beveik visi serveriai turi savo moderavimo taisykles. Kalbant apie neapykantą kurstančią kalbą ar neteisėtą turinį, apie juos galima pranešti serverio savininkams, kurie gali jį pašalinti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(8)
(20)

Komentarai (4)