Ukrainiečiai pradeda Europos hakatoną: IT specialistai spręs kritinę šių laikų problemą  ()

Hakatone dalyvaus geriausi Ukrainos ir ES technologijų talentai, kurie spręs problemas, susijusias su šiuolaikine dezinformacija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tarptautinė technologijų organizacija "SocialBoost" ir poveikio technologijų akseleratorius "1991" pradeda "1991 Hackathon": Žiniasklaida" - trijų dienų renginį, skirtą skaitmeniniams sprendimams, skirtiems kovoti su dezinformacija, analizuoti duomenis žiniasklaidai ir plėtoti kibernetinę higieną. Renginys vyks 2023 m. sausio 20-22 d. "Google" miestelyje Varšuvoje, Lenkijoje, ir internetu. Prieš hakatoną vyks išankstinis renginys ir konferencija. Renginiuose dalyvaus "VoxCheck", "AIN.UA" ir kiti žiniasklaidos ir skaitmeninimo ekspertai, kurie pasidalins skaudžiausiais su dezinformacija susijusiais klausimais. NATO yra hakatono partnerė.

Tarptautinių donorų, technologijų korporacijų ir vyriausybių remiami nugalėtojų projektai bus toliau plėtojami ir vieną mėnesį po hakatono gaus profesionalią mentorių paramą. Tai apima prieigą prie 1991 m. pradedančiųjų įmonių, investuotojų ir ekspertų tinklo, individualius susitikimus ir konsultacijas bei techninę pagalbą. Geriausios komandos taip pat turės galimybę dirbti su geriausiais šios srities specialistais ir gauti privilegijų iš technologijų partnerių.

Be to, pagrindiniai hakatono pranešėjai paskelbs apie Europos ukrainiečių skaitmeninio tinklo, kurio tikslas - suvienyti visus Europos Sąjungoje gyvenančius technologijų specialistus ir ukrainiečius, įkūrimą.

Kodėl tai svarbu

Rusijos plataus masto invazija į Ukrainą pažeidė valstybės ir šalies informacines ribas, agresyviais propagandiniais ginklais gręždama nacionalinį ir pasaulinį žiniasklaidos kraštovaizdį. Ukrainiečiai visame pasaulyje ir Ukrainą remiančių Europos šalių gyventojai priversti ne tik ginti valstybės suverenitetą, bet ir gintis nuo dezinformacijos ir propagandos.

1991 m. hakatonas: Žiniasklaida - tai tarptautinė galimybė, kurioje gali dalyvauti pilietinės visuomenės organizacijos, technologijų įmonės, startuoliai, vyriausybės ir žiniasklaidos specialistai. Pagrindinis hakatono tikslas - kurti skaitmeninius ir technologinius produktus, kuriuos vyriausybė, žiniasklaida, visuomenė, komercinės organizacijos, naujųjų technologijų įmonės ir plačioji visuomenė galėtų toliau naudoti informacijos vartojimui, apdorojimui, perdavimui ir kūrimui kaip sąžiningą produktą.

 

"SocialBoost" valdybos vadovas ir vienas iš įkūrėjų Denys Gursky tiki, kad inovacijos gali patobulinti žiniasklaidos rinką ir jos priemones, pakeldamos šią sritį į iš esmės naują lygį: "Mūsų hakatonas yra sukurtas siekiant padėti, kuriant technologijas, pagerinti sąmoningą žiniasklaidos naudojimą ir ugdyti auditorijos kritinį mąstymą. Šiame renginyje susirinks specialistai iš Ukrainos ir užsienio, kad būtų sutelktos kuo didesnės pastangos. Galiausiai norime, kad gimtų technologiniai sprendimai, kurie turės pasaulinį potencialą".

"Šiuo projektu norime aktualizuoti dezinformacijos, kibernetinio, žiniasklaidos ir informacinio saugumo problemą, sutelkti Ukrainos ir Europos skaitmeninių technologijų specialistų ir aktyvistų, turinčių tam tikros patirties, potencialą ir išlaikyti Ukrainos, kaip modernaus technologijų centro, reputaciją", - priduria Viktor Gursky, "SocialBoost" generalinis direktorius ir vienas iš įkūrėjų.

Formatas ir informacija

 

Techniškai išprusę ukrainiečiai iš viso pasaulio ir Ukrainą palaikančių Europos šalių gyventojai kviečiami susiburti ir prisijungti prie hakatono, kad pasidalytų savo patirtimi, prisidėtų prie pasaulinių informacinio saugumo iššūkių sprendimo ir bendradarbiautų su pirmaujančiais vyriausybės, rinkos ir pilietinės visuomenės ekspertais bei specialistais.

Dalyviai kviečiami spręsti šių sričių iššūkius:

  • Algoritmai ir automatizavimo priemonės
  • Naujienų ir duomenų stebėjimas realiuoju laiku
  • Naudotojų švietimas
  • Strateginė komunikacija
  • Atviri duomenys ir skaidrumas
  • "Big Tech" ir atsakinga reklama

 

1991 m. hakatonas: Žiniasklaida suteiks galimybę tiems, kurie nori daryti įtaką ir prisidėti prie novatoriškų skaitmeninių sprendimų kūrimo. Vertinimo kriterijai yra aktualumas, inovatyvumas, komercinis potencialas, pristatymas ir įgyvendinimo galimybės.

Įėjimas nemokamas. Mentorių ir dalyvių registracija svetainėje vyksta iki 2023 m. sausio 20 d. Daugiau informacijos rasite svetainėje.

1991 m. hakatonas: Žiniasklaida tapo įmanoma dėl dosnios Amerikos žmonių paramos, kurią suteikė Jungtinių Amerikos Valstijų tarptautinės plėtros agentūra (USAID).

Partneriai: "GovTech Polska", Fundacja Moje Państwo, "Google for startups Campus", Strateginės komunikacijos centras, "Kancelaria Prezesa Rady Ministrów".

Vyriausybės paramą teikia "Diia Business".

Pagrindinės informacijos partneris: Sigma Software Group.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(10)
(0)
(10)

Komentarai ()