„ChatGPT“ autorius pradėjo bijoti savo kūrinio: kas nutiko? (Video)  ()

Samo Altmano teigimu, vyriausybės reguliavimo institucijos turėtų užkirsti kelią pavojingoms tokių kalbos modelių pasekmėms. „ChatGPT“ teisingai atsako į 90% egzamino klausimų ir beveik be klaidų išlaiko vidurinės mokyklos matematikos testą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Samas Altmanas, „OpenAI“, sukūrusios „ChatGPT“ DI pagrįstą programą, generalinis direktorius perspėjo apie visuomenę keičiančių technologijų pavojų. Apie tai praneša ABC News“.

37 metų S. Altmanas pabrėžė, kad vyriausybės reguliavimo institucijos ir visuomenė turi dirbti kartu, kad išvengtų žmonijai galimai pavojingų pasekmių.

„Turime būti atsargūs šiuo klausimu <...> Mane ypač neramina tai, kad tokie modeliai gali būti naudojami plataus masto dezinformacijai, - sakė S. Altmanas. - Dabar rašomas geresnis kompiuterinis kodas ir jis gali būti naudojamas kibernetinėms atakoms“.

Nepaisant visų pavojų, „ChatGPT“ gali būti „didžiausia technologija“, kurią žmonijai iki šiol pavyko sukurti, sakė jis.

Toks vieno iš šios technologijos autorių įspėjimas kilo po to, kai „OpenAI“ pristatė naujausią DI kalbos modelio versiją, praėjus mažiau nei keturiems mėnesiams po pirmosios versijos išleidimo, kuri tapo greičiausiai augančia, pagal vartotojų skaičių, programa istorijoje.

Interviu „OpenAI“ metu atstovas pažymėjo, kad modelis nėra tobulas, tačiau testavimo metu teisingai atsakė į 90% advokatūros egzamino klausimų. O per mokyklinę matematikos įskaitą ji praktiškai neklydo. Be to, DI gali rašyti kodus beveik visomis programavimo kalbomis.

 

Dauguma baimių, susijusių su dirbtinio intelekto srities plėtra, kyla dėl to, kad DI visiškai pakeis žmones. Tačiau S. Altmanas tikina, jog sistemą visiškai kontroliuoja žmogus.

„DI laukia, kol kas nors pateiks įvesties duomenis. Tai įrankis, kurį valdo žmogus“, – paaiškino jis ir pridūrė, jog svarbu tik kas jį valdo.

„Bus ir kitų žmonių, kurie nesilaikys tų apribojimų, kurių laikomės mes. Manau, kad visuomenė neturės pakankamai laiko suprasti, kaip su šia technologija elgtis, kaip tai reguliuoti“, – aiškino jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Vigmantas Balevičius
(30)
(2)
(28)

Komentarai ()