Lietuvoje jau įkurta dirbtinio intelekto agentūra  ()

Dirbtinio intelekto (DI) įrankiams bei sprendimams sparčiai tobulėjant, verslininkas Vytenis Škarnulis įkūrė juos smulkiam ir vidutiniam Lietuvos verslui pritaikysiančią agentūrą „AI whisperers”. Jo teigimu, artimiausiu metu pamatysime, kad DI pagalbą savo veikloje pasitelkusios bendrovės ims sparčiai lenkti ja nesinaudojančius konkurentus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Išgyvename panašaus masto transformaciją, kaip interneto atsiradimas prieš kelis dešimtmečius. Įmonės, sugebėjusios jį įdarbinti nuo pat pradžių, paliko inovacijų vengusius rinkos žaidėjus toli užnugaryje.

Tą patį virsmą jau stebime ir ilgainiui vis ryškiau matysime su dirbtiniu intelektu. Jo įrankiai šiandien leidžia reikšmingai optimizuoti pardavimų, teisės, rinkodaros, administracinius ir kitus procesus, o technologijos yra tobulinamos taip sparčiai, kad neužilgo jų nauda ir konkurencinis pranašumas taps akivaizdūs visiems”, - sako V. Škarnulis.

Agentūra „AI whisperers” padės smulkiam ir vidutiniam verslui pasirinkti, įsidiegti bei efektyviai įdarbinti DI sprendimus kasdienėje veikloje.

„Nauji DI įrankiai yra kuriami ir rinkai pristatomi kasdien. Susigaudyti tarp jų ir atsirinkti tinkamus bei tikrai naudingus – milžiniškas darbas, tad natūralu, kad verslo vadovai patys tam neranda pakankamai laiko. Kitas svarbus aspektas, kurį pasiūlysime savo klientams – sklandus įrankio pritaikymas konkretiems įmonės poreikiams, jo įdiegimas bei apmokymas efektyviai naudotis”, – sako verslininkas.

Itin didelio žinomumo pastaraisiais mėnesiais sulaukė programėlė „ChatGPT”, tačiau iš tiesų ji – tik viena iš tūkstančių sukurtų bei kuriamų dirbtinio intelekto įrankių. Skaičiuojama, kad vienus ar kitus DI sprendimus šiandien naudoja 35 proc. visų įmonių bei net 9 iš 10-ies tarptautinių verslo lyderių. Šiemet visose rinkose stebimas itin spartus DI įrankių populiarėjimas ir Lietuvoje.

 

„Dirbtinis intelektas leidžia taupyti kaštus, optimizuoti procesus ir ypatingai taupo laiką. Tad natūralu, kad efektyvumo siekiantis verslas domisi jo teikiamomis galimybėmis. Lietuvoje kartais dar susiduriame su šiokiais tokiais iššūkiais dėl kalbos barjero, tačiau DI įrankių kūrėjai sparčiai tobulina savo siūlomus sprendimus, tad net tose srityse, kuriose reikia lietuvių kalbos, šiandien jau turime gana pažangius sprendimus, kurie kasdien vis labiau tobulėja“, – teigia V. Škarnulis.

 

V. Škarnulis iki šiol kartu su partneriais sukūrė ir sėkmingai pardavė ne vieną inovatyvų verslą: nuo pirmosios specializuotos plaukų transplantacijos klinikos Lietuvoje „Hair Clinic” iki prevencinės medicinos platformos „VOW Health”, ryšių su žiniasklaida sistemos „Zen PR” ar „valytojų Uberiu” pramintos dalijimosi platformos tvarkytojai.lt.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(1)
(0)

Komentarai ()