Neįtikėtina, PERSEUS smogė Maskvai. Žlugo slapta grandiozinė Rusijos operacija NATO  ()

Rusijos Federacija savo nelegalią programinę įrangą išplatino 50 valstybių, tarp jų ir NATO narių, kompiuteriuose. Amerika sužlugdė grandiozinę Rusijos šnipinėjimo operaciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vašingtonas ėmėsi priemonių atskleisti jau kelerius metus Rusijos Federacijos valdžios organizuotą grandiozinę šnipinėjimo operaciją, informuoja oficialus JAV teisingumo departamento interneto šaltinis. Pranešama, kad Kremlius platino nelegalią programinę įrangą kompiuteriuose mažiausiai penkiasdešimtyje šalių, įskaitant NATO.

Įdomu tai, kad JAV generalinis prokuroras Merrickas Garlandas paskelbė pareiškimą, kuriame pabrėžė, kad šios neleistinos programinės įrangos pagalba Rusijos valdžia apie 20 metų užsiima kibernetiniu šnipinėjimu. „Rusija panaudojo sudėtingas kenkėjiškas programas, kad pavogtų neskelbtiną informaciją iš mūsų sąjungininkų, išplaudama ją per užkrėstų kompiuterių tinklą JAV, taip ciniškai bandydama nuslėpti savo nusikaltimus“, – sakė JAV prokuroras.

Kremlius ir Lubianka naudojo „Snake“ šnipinėjimo programas, kurių pėdsakai veda į Rusijos įsilaužėlių grupę „Turla“, kuri, pasak JAV žvalgybos agentūrų, turi tiesioginį ryšį su Rusijos FSB.

 

Taip pat pranešama, kad naudojant FTB sukurtą programą PERSEUS pavyko suskaičiuoti, iš kur „pučia vėjas“, taip pat neutralizuoti Rusijos viruso plitimą. Be to, pasak M. Garlando, JAV specialistai sugebėjo nukreipti Rusijos šnipinėjimo programas prieš pačius užpuolikus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(60)
(1)
(59)

Komentarai ()