[ŽT] Neįtikėtina – „ChatGPT“ autorius paragino JAV skubiai apriboti DI: ko jis bijo?  ()

„OpenAI“ vadovas JAV Kongrese pareiškė, kad dirbtinis intelektas turi būti skubiai kontroliuojamas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-05-18 [ŽT] Neįtikėtina – „ChatGPT“ autorius paragino JAV skubiai apriboti DI: ko jis bijo?  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Valstybinio dirbtinio intelekto reguliavimo idėja yra labai aktuali vyriausybės priemonė“, – sakė vienas iš „ChatGPT“ dėka išgarsėjusios bendrovės „OpenAI“ savininkų Samas Altmanas, kalbėdamas JAV Kongrese, praneša „Euronews“. „Neuroniniai tinklai gali padaryti didelę žalą pasauliui ir žmonijai“, – pabrėžė jis.

Kongreso specialaus komiteto posėdis prasidėjo, kai pirmininkas paleido savo balso įrašą, kurį iš tikrųjų sukūrė dirbtinis intelektas. „O jeigu šiame įraše būtų parašyta, kad aš palaikau V. Putiną ir jo karą Ukrainoje?“ – retorinį klausimą uždavė senatorius demokratas Richardas Blumenthalis.

Samas Altmanas jam visiškai pritarė ir atkreipė dėmesį, kad dirbtinio intelekto įrankiai, kurie iš pradžių buvo sukurti geram tikslui, gali patekti į nusikaltėlių rankas ir tapti nusikaltimo įrankiais. Todėl, „OpenAI“ vadovo teigimu, įstatymų leidėjai turėtų skubiai parengti DI naudojimo taisykles.

 

Jis pasiūlė sukurti JAV ar pasaulinę agentūrą, kuri suteiktų licencijas galingiausioms dirbtinio intelekto sistemoms ir turėtų teisę „užtikrinti saugumo standartų laikymąsi“.

Kalbėdamas apie Kongreso komisijos susirūpinimą dėl dirbtinio intelekto įrankių, išstumiančių žmones iš darbo, S. Altmanas teigė, kad jie yra nepagrįsti: dirbtinis intelektas padarys darbą produktyvesnį ir patogesnį ir, atvirkščiai, sukurs dar daugiau darbo vietų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(0)
(18)

Komentarai ()