[ŽT] Dirbtinis intelektas paskelbė apie sprogimą netoli Pentagono. JAV akcijų rinka tiesiog žlugo  ()

Akcijų rinka trumpam smuko po to, kai „Twitter“ tinkle pradėjo sparčiai plisti vaizdelis apie didžiulį sprogimą netoli Pentagono, JAV.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šaltinių teigimu, vaizdą platino dešimtys socialinių tinklų paskyrų. Nuotraukoje prie pastato matyti didžiulis dūmų debesis ir teigiama, kad pirmadienio rytą Pentagone įvyko sprogimas. Akcijų rinka trumpam smuko.

Arlingtono apygardos policijos departamentas netruko pareikšti, kad vaizdai ir su jais susiję teiginiai buvo netikri.

„Pentagone ar šalia jo neįvyko joks sprogimas ar incidentas, nėra tiesioginės grėsmės ar pavojaus visuomenei“, - Arlingtono policija „Twitter“ paskelbė gegužės 22 d.

Ir nors policija aiškiai nepasakė, kad vaizdas yra dirbtinio intelekto kūrinys, jis turi tam tikrų dirbtinio intelekto sukurtų „nuotraukų“ požymių. Pavyzdžiui, netikroje nuotraukoje pastato kolonos skiriasi dydžiu, tvora vietomis susilieja su šaligatviu, automobiliai susijungia į vieną beformę masę ir pan.

Nuotrauka pasidalijo dešimtys socialinių tinklų paskyrų, įskaitant RT, Rusijos valstybinę žiniasklaidos priemonę, turinti daugiau nei 3 milijonus prenumeratorių. Vėliau įrašas buvo pašalintas.

 

 

 

Pirmą kartą informacija apie sprogimą buvo paskelbta „Twitter“ paskyroje „@DeItaone“ (puslapis jau ištrintas) 10.06 val. Iki 10.10 val. rinka nukrito 0,26%, tačiau gana greitai atsigavo. Vėliau pats autorius rašė, jog žinia apie sprogimą buvo netikra.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(5)
(-3)

Komentarai ()