Karščiausios „Apple“ naujienos: po 8 metų pertraukos pirmą kartą pristatytas naujas įrenginys (Video)  ()

Kasmetinė technologijų milžinės „Apple“ konferencija (WWDC23) – vienas iš laukiamiausių gamintojo renginių. Šiais metais „Apple“ po 8 metų pertraukos pirmą kartą pristatė visiškai naują įrenginį – virtualios realybės akinius „Vision Pro“. Tarp kitų naujienų – ploniausias nešiojamasis kompiuteris, įrenginių programinių sistemų atnaujinimai ir kitos naujovės. Visas karščiausias naujienas aptaria Arnoldas Lukošius, „Tele2“ inovacijų ekspertas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jūsų dėmesiui – naujieji kompiuteriai „MacBook Air 15“, „Mac Pro“ ir „Mac Studio“, virtualios realybės akiniai „Vision Pro“, atnaujinta operacinė sistema „iOS 17“ ir procesoriai „M2 Max“ bei „M2 Ultra“.

Asmeninį kino teatrą primenantys akiniai

Gamintojui „Apple“ prireikė net 8 metų, kol jie pagaliau pristatė naują produktą – papildytos realybės akinius „Vision Pro“. Šie akiniai ypatingi tuo, kad sugretina tikros ir papildytos realybės vaizdą vienu metu.

Užsidėję akinius galėsite matyti realios aplinkos vaizdą, papildytą dažniausiai naudojamų aplikacijų – muzikos, pašto, žinučių ir naršyklės – ikonomis. Įrenginio valdymui nereikalingi papildomi valdikliai – funkcijos įjungiamos rankomis, akimis ir balsu. Pavyzdžiui – norint įjungti tam tikrą aplikaciją, užteks pažvelgti į ikoną ir sistema ją atidarys.

Akiniuose įdiegta operacinė sistema „visionOS“ užtikrina, kad sklandų „Microsoft Office Productivity“ programų paketo veikimą. Vienu įkrovimu virtualios realybės akiniai veiks net iki kelių valandų.

„Optic-ID“ funkcija užtikrina, kad įrenginiu galėtų naudotis tik savininkas – tam, kad jis atsirakintų, reikės nuskaityti akies rainelę.

Plonas ir lengvas kompiuteris kasdienai  

Naujasis „MacBook Air 15“ įvardijamas ploniausiu „Apple“ 15 colių nešiojamuoju kompiuteriu su plačiu 15,3 colio „Liquid Retina“ ekranu. Kompiuteris sveria vos kiek daugiau nei 1 kilogramą. Įrenginyje integruotas galingas procesorius „M2“, o galinga baterija užtikrina, kad vieną kartą įkrovus kompiuterį, jis veiks net iki 18 val.

Vaizdo skambučių kokybę užtikrina 1080p raiška veikianti „FaceTime HD“ kamera. Tuo metu trys integruoti mikrofonai pasirūpina, kad užfiksuoti garsai būtų itin aiškūs. Garsiakalbiai pasižymi ne tik dvigubai gilesniais dažniais, bet ir erdvinio garso efektu, kuris filmų žiūrėjimą ir muzikos klausymą pakelia į visiškai naują lygmenį.

Galingiausiųjų duetas

 

Pristatyti ir du galingiausiais iš kada nors buvusiųjų praminti „Mac“ kompiuteriai – „Mac Studio“ ir „Mac Pro“. Štai kompiuteryje „Mac Studio“ integruoti procesoriai „M2 Max“ ir „M2 Ultra“, todėl jis pasižymi dideliu našumu, yra labai greitas ir kompaktiškas. Šis modelis pritaikytas darbui, pavyzdžiui, su vaizdo apdorojimo programomis dirbantiems profesionalams.

Tuo tarpu kompiuteris „Mac Pro“ turi galingą 24 branduolių procesorių „M2 Ultra”, kuris įrenginiui suteikia didelį dar didesnį našumą. „Mac Pro“ yra net 3 kartus greitesnis už ankstesnės kartos modelį. Įrenginys yra sukurtas taip, kad galėtų apdoroti tokius darbo krūvius, su kuriais nesusitvarko kitos sistemos.

 

Naujieji „Mac Studio“ ir „Mac Pro“ pagaminti atsižvelgiant į aplinkosaugą ir tvarumą – abu naudoja daug mažiau energijos nei jų klasės stacionarūs kompiuteriai. Pati bendrovė yra išsikėlusi tikslą kiek įmanoma labiau neutralizuoti anglies dioksido išskyrimą gamybos grandinėje – siekiama, kad įrenginiai turėtų nulinį poveikį klimatui.

Suasmeninta operacinė sistema

Kartu su naujaisiais įrenginiais pristatyta ir naujausios versijos „Apple“ operacinė sistema „iOS 17“. Naujojoje sistemoje – svarbūs atnaujinimai, kurie pasirodys visuose gamintojo įrenginiuose. Dabar programinė sistema bus kur kas intuityvesnė. Naršyklė „Safari“ suteiks didesnę privataus naršymo apsaugą. Privatumo atnaujinimai pritaikyti ir nuotraukoms bei vaizdo įrašams, nes nauja funkcija „Communication Safety“ įspės apie jautrų turinį.

 

Dar viena naujovė – programėlėje „Health“ rasite naujų su psichologine savijauta susijusių funkcijų, tad galėsite registruoti savo kasdienes nuotaikas, emocijas, įvertinti savijautą. 

Be to, pristatyta ir nauja aplikacija „Journal“, kuri galės tapti jūsų naujuoju išmaniu dienoraščiu. Jame galėsite rašyti įvairius įrašus, fiksuoti įsimintinas akimirkas. Šią aplikaciją bus galima užrakinti – tokiu būdu užtikrinsite savo privatumą.

Atnaujinta ir priminimų skiltis – aplikacijoje „Reminders“ galėsite sudaryti maisto produktų sąrašą, kuriame sudėtos prekės bus automatiškai suskirstytos į kategorijas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(4)
(0)
(4)

Komentarai ()