„Beprotiška aukso karštinė“. Pasaulyje nauja era, prasideda precedento neturinčios investavimo galimybės  (3)

Technologijų pažangos metraščiuose būna momentų, panašių į beprotišką aukso karštinę, kai turtus susikrauna tie, kurie supranta naujų priemonių svarbą, rašo „Freedom Finance Europe“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiandien, kai pasaulį apima dirbtinio intelekto revoliucija, egzistuoja šiuolaikinis kastuvų pardavimo atitikmuo, o „Nvidia“ (NVDA) yra pagrindinė šios trokštamos technologijos tiekėja. Neseniai paskelbus ketvirčio ataskaitą, jos akcijų vertė stulbinamai išaugo - daugiau nei 24 %, o jos rinkos kapitalizacija padidėjo stulbinančiais 184 mlrd. dolerių. Šis vienos dienos prekybos pasiekimas yra vienas reikšmingiausių finansų rinkų istorijoje, primenantis istorinius aukso karštinės laimėjimus. Vadovybė tikisi gauti 10,8-11,2 mlrd. JAV dolerių pajamų, tuo tarpu konsensusas - 7,2 mlrd. dolerių, t. y. daugiau kaip 50 % skirtumas tarp pačios bendrovės rekomendacijų ir bendrų rinkos lūkesčių.

Neeiliniai „Nvidia“ finansiniai rezultatai buvo pasiekti duomenų centrų segmente, kuris yra pagrindinis dirbtinio intelekto revoliucijos naudos gavėjas. Įmonė siekia padidinti pajamas šioje srityje antrąjį šių metų pusmetį, nes turi daug užsakymų, apimančių kelis ketvirčius. Tokia didelė paklausa reikalauja didinti „Nvidia“ pajėgumus, vyksta diskusijos su rangovais, įskaitant TSMC, kad būtų patenkintas augantis rinkos poreikis. Įžvalgusis „Nvidia“ generalinis direktorius Jensenas Huangas prognozuoja ateitį, kai duomenų centrai bus spartinami, o atskiri lustų tipai, tokie kaip GPU, CPU ir DPU, bus skirti konkrečioms užduotims atlikti, taip užtikrinant neprilygstamą efektyvumą. Šis strateginis siekis ne tik pabrėžia dirbtinio intelekto technologijų populiarumo pagrįstumą, bet ir sustiprina jį didelėmis investicijomis.

Nors „Nvidia“ pasiekimai ryškūs, dirbtinio intelekto revoliucija toli gražu neapsiriboja tik viena įmone, o potencialią naudą gali suteikti tik atrinktoms įmonėms. Šiame sąraše svarbią vietą užima „Adobe“ (ADBE), aktyviai integruojanti dirbtinio intelekto įrankius į savo produktų rinkinį, ypač dizaino ir grafikos srityse. Bendrovė „Advanced Micro Devices“ (AMD), pagrindinė lustų gamybos pramonės dalyvė, dirbtinio intelekto srityje tiesiogiai konkuruoja su „Nvidia“. Pasaulinė milžinė „Amazon“ (AMZN) naudoja dirbtinį intelektą visose savo verslo operacijose ir daro pažangą kurdama specialius lustus, skirtus dirbtinio intelekto taikomosioms programoms palaikyti.

 

„Broadcom“ (AVGO) gali pasigirti įvairia produktų linija, kuri patenkina didėjančią dirbtinio intelekto sprendimų paklausą duomenų centruose. „Alteryx“ (AYX) sumaniai integruoja dirbtinį intelektą į savo programinės įrangos produktus ir platformas, suteikdama įmonių klientams galimybę greitai generuoti, apdoroti ir analizuoti didžiulius duomenų kiekius ir priimti pagrįstus sprendimus.

Kinijos interneto milžinė „Baidu“ (BIDU) įdiegė savo dirbtinio intelekto modelį, panašų į „ChatGPT“, ir sklandžiai integravo jį į savo plačią paieškos sistemą - didžiausią šalyje. Pasaulinė CRM sistemų lyderė „Salesforce“ (CRM) naudoja dirbtinį intelektą produktyvumui didinti ir savo klientams siūlo patentuotus dirbtinio intelekto sprendimus.

Šios atrinktos įmonės tik atskleidžia galimus dirbtinio intelekto revoliucijos naudos gavėjus. Kadangi dirbtinis intelektas toliau vystosi ir keičia pramonės šakas, investavimo galimybių kraštovaizdis dar labiau plėsis. Įžvalgūs ir strategiškai mąstantys investuotojai gali atsidurti šios permainų bangos priešakyje. Nustatydami bendroves, turinčias tvirtas dirbtinio intelekto strategijas, konkurencingą padėtį rinkoje ir į ateitį orientuotą požiūrį, investuotojai gali orientuotis šiame sparčiai augančiame sektoriuje ir potencialiai gauti didelę naudą.

 

Vykstant dirbtinio intelekto revoliucijai, mūsų laukia tolesnė pažanga ir stulbinančios inovacijos, kurios pakeis ištisas pramonės šakas. Šiuo metu investuotojams, sugebantiems suvokti didžiulį dirbtinio intelekto potencialą ir išnaudoti jo transformuojančią galią, atsiveria džiuginanti perspektyva. Suderindami investicinius portfelius su įmonėmis, vadovaujančiomis dirbtinio intelekto revoliucijai, įžvalgūs investuotojai gali pakilti ant permainų bangos, atverti precedento neturinčias investavimo galimybes ir ateinančiais metais gauti didelę grąžą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(11)
(2)
(9)

Komentarai (3)