ES nustatys dirbtinio intelekto apsaugos priemones – palies ir „ChatGPT“  ()

Europos Sąjunga žengė pirmuosius žingsnius dirbtinio intelekto reguliavimo link – jos parlamentas pritarė biometrinio stebėjimo, emocijų atpažinimo ir kriminologinio nusikaltimų prognozavimo technologijų draudimui, rašo „Business Insider“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Europa taip pat sieks reikalauti, kad tokios sistemos kaip „ChatGPT“ nurodytų, kad turinys sukurtas naudojant dirbtinį intelektą.

Taisyklėmis „siekiama skatinti į žmogų orientuoto ir patikimo dirbtinio intelekto įsisavinimą ir apsaugoti sveikatą, saugumą, pagrindines teises ir demokratiją nuo žalingo jo poveikio“, teigiama trečiadienį išplatintame Europos Parlamento pranešime spaudai.

Priemonės buvo priimtos 499 balsais už, 28 prieš ir 93 susilaikius.

Dabar prasidės derybos su ES valstybėmis narėmis dėl tikslios teisės akto formuluotės.

Taisyklėmis siekiama užtikrinti, kad Europoje kuriamas ir naudojamas dirbtinis intelektas atitiktų ES teises ir vertybes, įskaitant žmogaus duomenų saugą, privatumą, skaidrumą, nediskriminavimą ir socialinę gerovę.

Europos parlamento narys Brando Benifei iš Italijos teigė, kad Europa parengė „konkretų atsaką“ į galimus dirbtinio intelekto keliamus pavojus.

 

„Norime, kad būtų išnaudotas teigiamas dirbtinio intelekto kūrybiškumo ir produktyvumo potencialas, tačiau taip pat kovosime, kad apsaugotume savo poziciją ir atremtume pavojus mūsų demokratijoms ir laisvėms“, – komentavo jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(4)
(0)
(4)

Komentarai ()