„O, Dieve mano!“ Iš Musko panosės nušvilpė milijonus dolerių  ()

Praėjusią savaitę Musko korporacija „X Corp.“ pateikė ieškinį bendrovei „Wachtell, Lipton, Rosen, and Katz“ dėl tariamai per didelės 90 mln. dolerių „paskutinės minutės“ teisinės sąskaitos „Twitter“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Wachtell“ atstovavo „Twitter“, kai Muskas bandė atsisakyti savo pasiūlymo pirkti „Twitter“ už 40 mlrd. Ji padėjo užtikrinti sandorį 2022 m. lapkričio mėn. ir už tai jai buvo sumokėtas 90 mln. dolerių honoraras. 84,3 mln. dolerių suma, kurios didžiąją dalį sudarė „sėkmės mokestis“, buvo sumokėta 2022 m. spalio 27 d., t. y. susijungimo užbaigimo dieną.

„X Corp.“ ieškinyje teigiama, kad tokios didelės sumos ėmimas buvo išnaudotojiškas „Wachtell“ žingsnis, juolab kad tai buvo tik už kelis mėnesius advokatų kontoros paslaugų. Jame taip pat teigiama, kad sėkmės mokestis buvo priskaičiuotas kartu su 16 milijonų JAV dolerių sąskaita už valandines paslaugas padedant bendrovei užbaigti sandorį. Todėl E. Musko įmonė siekia susigrąžinti šį mokėjimą.

„Wachtell“ pasinaudojo klientu, kuris liko neapsaugotas dėl neveiksnių patikėtinių, praradusių motyvaciją veikti geriausiais „Twitter“ interesais, kol ji bus parduota Elon‘ui Musk‘ui ir jo įmonėms „X Holdings I, Inc.“ ir „X Holdings II, Inc.“, – teigiama ieškinyje.

„Puikiai žinodama, kad niekas ekonomiškai nesuinteresuotas „Twitter“ finansine gerove, „Wachtell“ pasirūpino, kad jos kišenės būtų papildytos lėšomis iš bendrovės kasos, kol raktai buvo perduoti Musk‘o įmonei“, – priduriama ieškinyje. Dabar „Twitter“ valdančioji bendrovė „X Corp“ reikalauja grąžinti visus perteklinius mokesčius ir advokatų honorarus, susijusius su bylinėjimosi išlaidomis.

 

Remiantis teismo dokumentais, buvusi „Twitter“ direktorė ir valdybos narė Martha Lane Fox elektroniniame laiške buvusiam bendrovės generaliniam patarėjui Sean‘ui Edgett‘ui išreiškė savo pasibaisėjimą dėl mokesčių, kai jis jai nusiuntė jų kopiją. „O, Dieve mano“, – rašė ji. Vis dėlto „Twitter“ valdyba balsavo už mokesčio patvirtinimą.

 

Net jei teismas neprivers „Wachtell“ grąžinti viso honoraro, E. Muskas teigia, kad jai „turėtų būti nurodyta atlyginti skirtumą tarp 90 milijonų JAV dolerių bendro gauto honoraro ir pagrįsto honoraro, kurį ji būtų gavusi, jei būtų laikiusis birželio 21 d. įsipareigojimo rašte sutartų sąskaitų išrašymo gairių“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technews.lt
Technews.lt
Autoriai: Mindaugas Klumbis
(2)
(0)
(2)

Komentarai ()

Susijusios žymos: