„Gali būti nuversta Kinijos komunistų partija ir perimta šalies kontrolė“  (1)

Turtingiausias planetos žmogus Elonas Muskas perspėjo Kinijos vadovybę, kad dirbtinio intelekto valdomas „skaitmeninis superintelektas” galėtų nuversti Kinijos komunistų partiją ir perimti šalies kontrolę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trečiadienį socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbtame pokalbyje E.Muskas pareiškė, kad gegužę vykusios kelionės Kinijoje metu nemažai laiko praleido su aukštais šios šalies pareigūnais.

Pasak E.Musko, su jais buvo aptarti dirbtinio intelekto keliami pavojai ir šios technologijos galimybės užgrobti valdžią, rašo „Business Insider“.

„Manau, kad tai turėjo atgarsį. Nė viena vyriausybė nenori, kad ją išstumtų skaitmeninis superintelektas“, – pokalbio metu sakė E.Muskas.

E.Muskas jau anksčiau išsakė nerimą dėl galimo pavojaus, kad dirbtinis intelektas taps savotišku „superintelektu“, turinčiu tam tikrų gebėjimų, kuriuos turi žmonės. Jo nuogąstavimai tapo vis garsesni po to, kai pradėjo veikti „OpenAI ChatGPT“.

„Twitter“ publikuotame pokalbyje jis sakė, kad norėtų „paspausti pauzę“ dirbtinio intelekto pažangos atžvilgiu, tačiau tai neatrodo realu.

„SpaceX“, „Tesla“ ir „Twitter“ vadovaujantis E.Muskas taip pat palankiai pasisakė Kinijos atžvilgiu, pareiškęs, kad tiki, jog Komunistų partijos valdoma milžinė yra suinteresuota bendradarbiauti dirbtinio intelekto srityje.

 

„Kinija neabejotinai yra suinteresuota bendradarbiauti tarptautinėje dirbtinio intelekto reguliavimo sistemoje“, – sakė E.Muskas, kurį citavo „Reuters“.

Jis taip pat pridūrė, kad pasisako už dirbtinio intelekto reguliavimą ir priežiūrą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(10)
(19)
(-9)

Komentarai (1)