„ChatGPT“ sparčiai kvailėja. Skelbiama sensacija. „Tikslumas nuo 97,6 % nukrito iki 2,4 %“  ()

Apie populiaraus pokalbių roboto „degradaciją“ vartotojai kalba jau porą savaičių. Šį faktą patvirtino Stanfordo specialistai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujas Stanfordo ir Kalifornijos universiteto Berklyje mokslininkų tyrimas patvirtina tai, kuo vartotojai skundžiasi jau kelias savaites: išmaniojo pokalbių roboto „ChatGPT“ atsakymų kokybė sparčiai prastėja.

Tyrimas, pavadintas „Kaip keičiasi ChatGPT elgesys bėgant laikui“, tyrė dviejų pagrindinių kalbos modelių – GPT-4, kuriame veikia „ChatGPT Plus“ ir jo pirmtako GPT-3.5, veikimą.

Skirtumas pasirodė didžiulis ir ne naujojo modelio naudai, kurį, be to, galima įsigyti už pinigus. Kartu pažymėtina, kad nors GPT-4 atsakymų tikslumas pastebimai sumažėjo, GPT-3.5, priešingai – jis padidėjo.

Tarp įvairių užduočių, pateiktų GPT-4, buvo matematikos problemos, jautrūs klausimai, kodavimas ir vaizdo apdorojimas.

Paaiškėjo, kad GPT-4 tikslumas nuo 97,6 % kovo mėnesį nukrito iki 2,4 % birželį. Be to, pokalbių robotas pradėjo daryti daugiau klaidų vykdydamas programavimą ir ne taip reaguodavo į jautrius klausimus.

„ChatGPT“ naudojimas yra visiškai nemokamas. Nemokama versija sukurta GPT-3.5 kalbos modelio pagrindu ir gali lengvai bei užtikrintai atsakyti į įvairius klausimus, taip pat pagal komandą rašyti prozą, poeziją ar kompiuterinį kodą.

Kovo viduryje „ChatGPT“ buvo atnaujintas į GPT-4 kalbos modelį. Norėdami jį pasiekti, turite užsisakyti mokamą 20 USD per mėnesį kainuojančią prenumeratą. Atnaujintas modelis geba suprasti ne tik tekstą, bet ir atpažinti vaizdus – ir netgi gali paaiškinti memų reikšmę. Tikimasi, kad 2023 m. pabaigoje pristatytas GPT-5 modelis pasieks dar nematytą DI lygį.

 

Mokslininkai pabrėžia, kad vartotojams, kurie savo darbe aktyviai naudoja GPT-3.5 ir GPT-4, svarbu nuolat stebėti rezultatų tikslumą.

Ši technologija turi daug žadančio potencialo, tačiau ji vis dar yra ankstyvoje vystymosi stadijoje. Tai taip pat ne pirmas kartas, kai GPT-4 kaltinamas melagingos informacijos pateikimu. Kitas tyrimas parodė, kad GPT-4 pagrįstam „ChatGPT“ lengviau meluoti, o pati „OpenAI“ teigia, kad atsakymų tikslumas padidėja 40 %, palyginti su GPT-3.5.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(4)
(7)

Komentarai ()