TSMC pirmą kartą žengia į Europą. Statys 10 mlrd. eurų vertės gamyklą  (3)

Siūloma gamykla – bendra įmonė su trimis kitomis bendrovėmis – yra pirmasis TSMC žingsnis į Europą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pranešime spaudai TSMC teigė, kad jos sąjungininkės naujoje įmonėje bus „Robert Bosch GmbH“ ir „Infineon Technologies AG“ iš Vokietijos, taip pat „NXP Semiconductors N.V.“ iš Nyderlandų. Nors TSMC planuoja į projektą investuoti 3,5 mlrd. eurų (3,8 mlrd. JAV dolerių), tikimasi, kad Europos partneriai kartu su Europos Sąjunga ir Vokietijos vyriausybe skirs likusią sumą pagal viešojo ir privačiojo sektorių partnerystę.

Projektas pavadintas „European Semiconductor Manufacturing Company“ (ESMC) GmbH ir turėtų teikti pažangias puslaidininkių gamybos paslaugas, skirtas sparčiai augantiems automobilių ir daiktų interneto sektoriams regione. TSMC priklausys 70 proc. naujosios bendrovės akcijų, o „Bosch“, „Infineon“ ir NXP – po 10 proc. akcijų, jei bus gauti reguliavimo institucijų leidimai ir įvykdytos kitos sąlygos.

Tikimasi, kad pradėjusi veikti 300 mm / 12 colių gamykla per mėnesį pagamins apie 40 000 silicio plokštelių su 28/22 nanometrų planarinės CMOS ir 16/12 nanometrų FinFET technologinio proceso lustais. Nors asmeninių kompiuterių ir išmaniųjų telefonų pramonė jau seniai nebenaudoja šių technologijų, jos vis dar aktualios automobilių ir daiktų interneto sektoriuose ir turėtų pasiūlyti konkurencingų produktų įterptosios elektronikos srityje.

 

TSMC investicijos Europoje – tai daugelį metų trukusių Europos vadovų pastangų įtikinti bendrovę gaminti pažangias mikroschemas regione kulminacija, kad būtų išvengta tiekimo grandinės trikdžių, kurie kankino ES ekonomiką pandemijos įkarštyje. Nors būsima gamykla bus naudinga visam regionui, didžiausią naudą iš jos gaus Vokietija, nes TSMC sandoris suteiks šiek tiek reikalingų investicijų į jos silpnėjantį gamybos sektorių.

 

Pasak Europos žiniasklaidos, Vokietijos vyriausybė sutiko suteikti bendrai įmonei iki 5 mlrd. eurų (apie 5,5 mlrd. JAV dolerių) subsidijų, kad įtikintų TSMC investuoti šalyje. Siekdama pritraukti daugiau užsienio investicijų, šalis taip pat neseniai priėmė įstatymą, kuris palengvintų kvalifikuotų užsieniečių migraciją į Vokietiją dirbti. Nors ne visi Vokietijoje yra patenkinti šiomis nuolaidomis, šalies vyriausybė mano, kad tai žingsnis teisinga linkme, kuris potencialiai ateityje gali atnešti daugiau investicijų iš pirmaujančių technologijų bendrovių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technews.lt
Technews.lt
Autoriai: Mindaugas Klumbis
(6)
(0)
(6)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: