Europos Sąjungoje gali nebelikti socialinio tinklo „X“. Ką šįkart sugalvojo E. Muskas?  ()

Milijardierius Elonas Muskas svarsto Europos Sąjungoje išjungti socialinį tinklą „X“ (anksčiau žinomą kaip „Twitter“). Teigiama, kad tai susiję su milijardieriaus nepasitenkinimu Europos Komisijos reguliavimu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak šaltinio, milijardierius, kuris prieš metus už 44 mlrd. dolerių įsigijo „Twitter“ (dabar „X“), svarsto galimybę paprasčiausiai panaikinti programėlės prieinamumą regione arba uždrausti Europos Sąjungos naudotojams prie jos prisijungti.

Pasak „Insider“, šaltinis teigė, kad E.Muskas vis labiau nusivilia tuo, kad turi laikytis Skaitmeninių paslaugų akto.

Tai būtų panašu į situaciją, kai europiečiams dabar nėra prieinama programėlė „Threads“, kurią „Meta“ blokuoja dėl europinio reguliavimo.

Rugpjūčio mėnesį įsigaliojusiame Skaitmeninių paslaugų akte reikalaujama, kad didelės interneto platformos, tokios kaip „X“, įdiegtų veiksmingas ir skaidrias melagingos, klaidinančios ir žalingos informacijos moderavimo ir šalinimo sistemas.

„X“ platformoje šiuo metu greitai plinta dezinformacija apie Izraelio ir „Hamas“ karą, tad ši platforma greičiausiai jau pažeidžia tvarką.

Praėjusią savaitę ES Komisijos narys Thierry Bretonas pareiškė, kad Komisija oficialiai „tiria, ar „X“ laikosi naujojo įstatymo, ir oficialiai paprašė platformos pateikti išsamią informaciją apie jos veiksmus, kuriais siekiama sušvelninti ir pašalinti kenksmingą ar toksišką informaciją.“

 

„X“ gali tekti sumokėti baudą, jei bus nustatyta, kad ji pažeidė aktą. Europos Komisija gali skirti „periodines baudas“ arba baudas, kurios gali siekti iki 6 proc. bendrovės pasaulinių pajamų.

E.Muskas prieš kurį laiką atleido didžiąją dalį „X“ pasitikėjimo ir saugos komandoje dirbusių žmonių. Jie buvo atsakingi už moderavimą ir priežiūrą.

Tai jau ne pirmas kartas, kai E.Muskas iškelia idėją drastiškai apriboti programėlės pasiekiamumą. Beveik iš karto po to, kai įsigijo bendrovę, jis buvo užsiminęs apie programėlės apribojimą tiek, kad ji būtų prieinama tik JAV.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(8)
(5)
(3)

Komentarai ()