Lietuvos „Instagram“ kūrėjams – dar vienas būdas užsidirbti: sekėjams už išskirtinį turinį teks sumokėti  ()

Lietuvoje jau pradėjo veikti prieš kurį laiką užsienio rinkose pristatyta „Instagram“ prenumeratos funkcija. Nuo šiol kūrėjai gali sekėjams pasiūlyti „Subscribe“ mygtuką, kurį paspaudę naudotojai gaus prieigą prie papildomo, kitiems nepasiekiamo turinio. Tiesa, Justina Antropik, „Tele2“ skaitmeninio turinio vadovė, teigia, kad tiems, kurie norės matyti papildomą turinį, už tokį malonumą teks susimokėti, o prenumeratos kainą kūrėjai galės nustatyti patys.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kainą nustato patys

Tokius socialinius tinklus, kaip „Facebook“ ir „Instagram“ valdanti įmonė „Meta“ praplėtė sąrašą šalių, kuriose veikia neprivaloma prenumeratos paslauga. Tarp jų atsidūrė ir Lietuva – kai kurie šalies „Instagram“ influenceriai jau pasiūlė sekėjams papildomą turinį. Tiems naudotojams, kuriems papildomas turinys neaktualus, prenumeratos paslauga neprivaloma – jie galės mėgstamus kūrėjus sekti taip pat, kaip iki šiol.

„Jei apsilankę mėgstamo nuomonės lyderio profilyje išvysite iki šiol nematytą mygtuką „Subscribe“ – nenustebkite, nes juo visame pasaulyje naudojasi vis daugiau kūrėjų. Naujoji funkcija suteikia galimybę kūrėjams papildomai užsidirbti iš savo kuriamo turinio, o sekėjams – artimesnį ryšį su sekamu žmogumi. Kiekvienas prenumeratorius gaus specialų ženkliuką, tad kūrėjas žinos, kuriems sekėjams skirti daugiau dėmesio bendraujant“, – sako J. Antropik.

Paspaudę mygtuką „Subscribe“ ir užsisakę paslaugą, naudotojai turės prieigą prie papildomų išskirtinių įrašų, tiesioginių transliacijų, „Instagram“ istorijų, vaizdo įrašų, trumpų „reels“ įrašų ir kito turinio, taip pat galimybę turinį išvysti anksčiau, nei jis bus parodytas likusiems sekėjams. „Instagram“ prenumeratos funkcija yra mokama, tačiau fiksuotos kainos nėra – kūrėjai gali patys pasiūlyti pasirinktą mėnesio prenumeratos kainą iš platformos pateikto kainų sąrašo.

„Kol kas tokį papildomą turinį siūlo vos keli Lietuvos infuenceriai, kurių prenumeratos kaina svyruoja nuo 0,49 Eur iki 2,99 Eur per mėnesį. Tikėtina, kad laikui bėgant prenumeratas pasiūlys ir daugiau kūrėjų, tačiau tam reikia turėti idėjų, koks galėtų būti tas ypatingas papildomas turinys, iššūkiu tampa ir įsipareigojimai prekių ženklams. Tiesa, ši funkcija nebus prieinama visiems „Instagram“ kūrėjams. Platformos taisyklės nurodo, kad ja naudotis gali tik tie kūrėjai, kurie yra sulaukę pilnametystės ir turi bent 10 tūkst. sekėjų“, – teigia J. Antropik.

Siūlys ir kitas mokamas paslaugas

 

2020 m. panašią funkciją pristatė „Facebook“ – čia siekta padėti kūrėjams kurti tvarius verslus, paremtus jų bendruomenėmis. Kiek vėliau nuspręsta idėją pritaikyti ir „Instagram“ platformoje. Pirmą kartą prenumeratos funkciją JAV auditorijai „Instagram“ pristatė 2022 m. sausio mėnesį. Dabar funkcija prieinama dešimtyse šalių visame pasaulyje, tarp jų ir Latvijoje, Estijoje, Lenkijoje ir kitose Europos šalyse.

 

Aktyvuoti šią funkciją „Instagram“ kūrėjai gali savo paskyros nustatymuose pasirinkę skiltį „Set up subscriptions“, tuomet privalo perskaityti taisykles ir sąlygas bei su jomis sutikti, pasirinkti norimą mėnesio prenumeratos kainą ir spausti „Publish“ bei „Create“.

Visai neseniai „Instagram“ pristatė ir kitą mokamą paslaugą. Visai netrukus visoje Europoje platformos naudotojai turės galimybę įsigyti mokamą prenumeratą, kurioje nebeliks reklaminio turinio. Už naršymą be reklamų tektų mokėti apie 13 eurų per mėnesį. Mokama prenumerata pasiūlyta atsižvelgiant į 2024 m. sausio 1 d. įsigaliosiantį Europos Sąjungos skaitmeninių paslaugų įstatymą, pagal kurį rodyti suasmenintas reklamas galima tik gavus vartotojo sutikimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(1)
(-1)

Komentarai ()