„Google“ turės sumokėti didelę baudą. Teisme paaiškėjo bjaurūs faktai  (4)

Technologijų milžinė „Google“ vadovaujamas pareigas užimančiai darbuotojai turės sumokėti milijoną JAV dolerių (maždaug 943 tūkst. eurų) po to, kai teismas pripažino, kad ši bendrovė diskriminavo ją lyties pagrindu. Nustatyta, kad mažiau patirties turintys vyrai gaudavo didesnį atlyginimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip rašo theverge.com, prisiekusieji pripažino „Google“ kalta dėl diskriminacijos lyties pagrindu ir priteisė skundą pateikusiai „Google Cloud“ vadovei Ulku Rowe 1,1 mln. JAV dolerių (1,04 mln. eurų).

U. Rowe ieškinyje teigiama, kad bendrovė mokėjo didesnį atlyginimą mažiau patyrusiems vyrams, o vėliau atsisakė ją paaukštinti, taip keršydama už jos skundus, kuriuos moteris pateikė tiek įmonės viduje, tiek vėliau teismui.

Prieš prasidedant teismo procesui U. Rowe sakė, kad jos darbą „Google“ temdė „elgesys dėl jos lyties“.

Ji teigė, kad po to, kai bendrovė atsisakė ją paaukštinti į viceprezidentės pareigas ir suteikė šias pareigas vyrui, kuris nei pateikė paraiškos, nei turėjo tam kvalifikacijos, ji pateikė ieškinį bendrovei, bet ji ir vėl atsisakė ją paaukštinti.

 

„The Verge“ atsiųstame elektroniniame laiške advokatų kontoros „Outten & Golden“ advokatė Cara Green teigė, kad „vienbalsis nuosprendis ne tik patvirtina U. Rowe kaltinimus dėl netinkamo „Google“ elgesio“, bet ir siunčia žinią, kad „diskriminacija ir kerštas darbinėje aplinkoje nebus toleruojami.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(19)
(4)
(15)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: