„Microsoft Ignite 2023“ metinė konferencija: dėmesys DI transformacijai ir technologijoms, skatinančioms pokyčius  ()

Š. m. lapkričio 14-17 d., „Microsoft“ Sietle IT srities klientams, partneriams ir kūrėjams organizuoja didžiausią metinę konferenciją „Microsoft Ignite 2023“, kurioje pristatoma daugiau kaip 100 naujienų, susijusių su dirbtinio intelekto (DI) pažanga, potencialu ir įtaka darbui. Giluminė transformacija vyksta beveik visose pramonės šakose – dėl dirbtinio intelekto progreso atrandami visiškai nauji darbo būdai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Renginio metu „Microsoft“ ekspertai diskutuoja, kaip galima įtraukti DI į įmonių aplinką, pritaikyti infrastruktūros apsaugai, duomenų ir verslo programų tvarkymui. 

Permąsto debesų infrastruktūrą

„Microsoft“ pirmauja tokiose pažangos srityse kaip partnerystė su atviruoju DI („OpenAI“) bei „ChatGPT“ galimybių integravimas įrankiuose, skirtuose paieškai, bendradarbiavimui, darbui ir mokymuisi. Vis labiau plečiantis DI galimybėms, „Microsoft“ permąsto debesų infrastruktūrą, kad užtikrintų optimizavimą kiekviename techninės ir programinės įrangos lygmenyje.

„Microsoft Ignite“ renginio metu skelbiama apie duomenų centrų srities naujoves, įskaitant naujausią DI optimizuotą silicį iš „Microsoft“ partnerių ir du naujus „Microsoft“ sukurtus lustus.

„Microsoft Azure Maia“ – tai „AI Accelerator“ lustas, skirtas vykdyti debesies pagrindu veikiančius mokymus ir apibendrinimus, susijusius su DI darbo krūviais, pvz., „OpenAI“ modeliais, „Bing“, „GitHub Copilot“ ir „ChatGPT“.

„Microsoft Azure Cobalt“ – debesies lustas, pagrįstas „Arm“ architektūra, užtikrinantis bendro pobūdžio darbo krūvių našumą, taip pat energijos vartojimo bei kaštų efektyvinimą. 

Be to, skelbiama apie bendrą prieinamumą prie „Azure Boost“ – sistemos, kuri pagreitina saugojimo ir bendradarbiavimo tinklų kūrimo procesus, perkeldama iš pagrindinio serverio į specialiai sukurtą techninę ir programinę įrangą.

Papildydama savo taikomąsias silicio technologijas, „Microsoft“ plečia partnerystę su savo silicio tiekėjais, pasiūlydama klientams daugiau infrastruktūros pasirinkimų.

• „Azure“ papildys AMD MI300X pagreitintos virtualiosios mašinos (VM). ND MI300 virtualiosios mašinos yra skirtos pagreitinti DI darbo krūvių apdorojimą, skirtą didelio diapazono DI modelių mokymui ir generatyviniams apibendrinimams. Juose bus įdiegtas naujausias AMD grafinis procesorius AMD Instinct MI300X.

• Išankstinė naujos NC H100 v5 virtualiųjų mašinų serijos, sukurtos NVIDIA H100 Tensor Core grafiniams procesoriams, peržiūra. Ji siūlo didesnį našumą, patikimumą ir efektyvumą vidutinės klasės DI mokymui ir generatyvinio DI apibendrinimams. Taip pat skelbiami ND H200 v5 virtualiųjų mašinų serijos planai – dirbtiniam intelektui optimizuota virtualioji mašina su būsimu NVIDIA H200 Tensor Core grafiniu procesoriumi.

Plečiama „Microsoft Copilot“ patirtis

Per pastaruosius metus „Microsoft“ toliau tobulino savo „Microsoft Copilot“ viziją: įrankių rinkinį, padedantį žmonėms pasiekti daugiau naudojantis DI. „Microsoft Copilot“ pasiūlymai išplečiami įvairiuose sprendimuose, kad produktyvumo ir verslo procesų pokyčiai pasiektų kiekvieną pareigybę – nuo biuro darbuotojų iki kūrėjų ir IT specialistų.

„Microsoft“ tiki, kad ateityje „Copilot“ bus prieinamas kiekvienam ir viskam, ką darome. Tarp pristatomų „Copilot“ naujovių ir atnaujinimų yra „Copilot“, skirtas „Microsoft 365“, „Microsoft Copilot Studio“ ir „Microsoft Copilot for Service“ – naujausias kopilotas, teikiantis vaidmenimis pagrįstą palaikymą, padedantis įmonėms paspartinti klientų aptarnavimo DI transformaciją, bei kiti papildymai.

 

„Microsoft“ pastangos supaprastinti naudotojo patirtį ir padaryti „Copilot“ prieinamesnį kiekvienam, prasideda nuo „Bing“ žiniatinklio: „Bing Chat“ ir „Bing Chat Enterprise“ dabar tiesiog taps „Copilot“. „Entra“ klientams „Copilot“ prie „Bing“, „Edge“ ir „Windows“ prideda komercinių duomenų apsaugą. „Copilot“ bus visuotinai pasiekiamas nuo gruodžio 1 d. Laikui bėgant, be jokių papildomų mokesčių bus išplėstas „Copilot“ suderinamumas su komercinių duomenų apsauga, kad juo be papildomų mokesčių galėtų naudotis dar daugiau „Entra ID“ (ankstesnis pavadinimas – „Azure Active Dictionary“). Daugiau apie tai sužinoti galima čia.

Stiprinamas ryšys tarp duomenų ir DI

DI yra geras tik tiek, kiek yra geri jį palaikantys duomenys. Todėl „Microsoft“ yra įsipareigojusi sukurti integruotą, supaprastintą patirtį, kad vartotojų duomenys būtų sujungti su DI įrankiais.

„Microsoft Fabric“ yra šio sprendimo dalis. Dabar pasiekiama „Microsoft Fabric“ pertvarko būdus, kaip komandos dirba su duomenimis, suburdama visus į vieną, dirbtinio intelekto valdomą platformą, sujungiančią visas šias duomenų grupes į duomenų bazę įmonės lygmeniu. Po „Build“ įdiegta daugiau nei 100 funkcijų atnaujinimų, o ekosistemą papildė pirmaujantys pramonės partneriai.

Daugiau vertės kūrėjams su „Azure AI“

 

Su išankstine peržiūra „Azure AI Studio“ dabar yra vieninga ir patikima platforma, padedanti organizacijoms lengviau tyrinėti, kurti, išbandyti ir įdiegti DI programas – viskas vienoje vietoje. Naudodami „Azure AI Studio“ galite kurti nuosavus kopilotus, mokyti savo arba kurti kitus pagrindinius ir atvirojo kodo modelius su atsineštais duomenimis. „Azure AI Search“ funkcija „Vector Search“ dabar yra visuotinai prieinama, todėl organizacijos gali sukurti labai tikslią patirtį kiekvienam vartotojui savo generuojamojo DI programose.

Naujasis „GPT-3.5 Turbo“ modelis su 16 000 simbolių užklausos ilgiu dabar paprastai pasiekiamas „Azure OpenAI Service“, o „GPT-4 Turbo“ modelis dabar yra prieinamas viešai peržiūrai ir bus visiems prieinamas iki metų pabaigos. Šie modeliai suteikia klientams galimybę pratęsti užklausos ilgį ir suteikia dar daugiau valdymo bei efektyvumo jų generuojančio DI programoms.

 

„GPT-4 Turbo with Vision“ netrukus bus peržiūrėtas, o „Dall-E 3“ dabar pasiekiamas su „Azure Open AI Service“, padedant kurti naujos kartos įmonių sprendimus kartu su GPT-4, kad organizacijos galėtų naudotis pažangiomis funkcijomis su vaizdais. O naudojant su „Azure AI Vision“ paslauga, „GPT-4 Turbo“ netgi supranta vaizdo įrašus, kad generuotų teksto išvestis, skatindama žmogaus kūrybiškumą.

Atsakingas DI diegimas

„Microsoft“ lyderiauja saugaus ir atsakingo DI naudojimo srityje. Bendrovė nustatė standartą, įsipareigodama ginti ir atlyginti komerciniams klientams ieškiniuose dėl autorių teisių pažeidimo – „Copilot Copyright Commitment“ (CCC).

Dabar „Microsoft“ žengia dar vieną žingsnį, paskelbdama apie CCC išplėtimą klientams, naudojantiems „Azure OpenAI Service“. Naujas įsipareigojimas bus vadinamas „Customer Copyright Commitment“. Vykdydama šią plėtrą, „Microsoft“ paskelbė naują dokumentaciją, kuri padės „Azure OpenAI Service“ klientams įgyvendinti technines priemones, kurios sumažintų pažeidžiančio turinio riziką. Norėdami pasinaudoti lengvata, klientai turės laikytis paslaugos dokumentacijos reikalavimų.

„Azure AI Content Safety“ dabar yra visuotinai prieinama, padedant organizacijoms aptikti žalingą turinį ir jį sumažinti bei sukurti geresnę patirtį internete.

Nauja „Windows“ patirtis – daugiau galimybių darbuotojams, IT ir kūrėjams

 

Ir toliau investuojama į „Windows“, kad žmonės galėtų pereiti prie DI platformos. Įmonių IT specialistams ir darbuotojams pristatomos naujos „Windows 11“ ir „Windows 365“ funkcijos, atveriančios naujus darbo būdus ir suteikiančios didesnį DI pasiekiamumą bet kuriame įrenginyje. Tęsdama savo misiją – paversti „Windows“ kūrėjų namais ir geriausia DI kūrimo vieta, „Microsoft“ paskelbė daugybę naujų DI ir produktyvumo įrankių kūrėjams, įskaitant „Windows AI Studio“.

Pristatoma „NVIDIA AI foundry“ paslauga

Siekdama padėti įmonėms ir startuoliams kurti, derinti ir diegti savo individualius DI modelius su „Microsoft Azure“, NVIDIA paskelbs apie savo DI liejyklos paslaugą, veikiančią „Azure“. „NVIDIA AI foundry“ paslauga sujungia tris elementus – „NVIDIA AI Foundation“ modelių rinkinį, „NVIDIA NeMo“ platformą ir įrankius bei „NVIDIA DGX Cloud AI“ superkompiuterius ir paslaugas – suteikiančius įmonėms visapusišką sprendimą kuriant pasirinktinius generuojamojo DI modelius. Tada įmonės gali įdiegti savo modelius su „NVIDIA AI Enterprise“ programine įranga „Azure“, kad galėtų pasitelkti generuojamojo DI programas, įskaitant intelektualiąją paiešką, apibendrinimą ir turinio generavimą.

Gynybos stiprinimas DI eroje

 

Grėsmių aplinka pastaraisiais metais smarkiai pasikeitė, o „Microsoft Ignite“ renginyje pristatomos naujos technologijos „Microsoft“ saugumo sprendimų rinkinyje.

„Microsoft Sentinel“ ir „Microsoft Defender XDR“ (anksčiau vadintas „Microsoft 365 Defender“) bus sujungtos, kad būtų sukurta pirmoji sektoriuje vieninga saugumo operacijų platforma su įterpta „Security Copilot“ saugumo kopiloto patirtimi. Su integruotu generatyviniu DI, tai yra vieninga, galinga patirtis, skirta apsaugoti nuo grėsmių mašinos greičiu.

Be to, į „Intune“, „Purview“ ir „Entra“ įterptas „Security Copilot“ išplėtimas padės IT administratoriams, atitikties skyriams ir tapatybės komandoms supaprastinti sudėtingus scenarijus.

Tai tik trumpa apžvalga to, ką planuojama paskelbti per „Ignite“. Primename, kad galite peržiūrėti „Microsoft“ vadovų Satya Nadella, Rajesh Jha ir Jared Spataro, Charlie Bell ir Vasu Jakkal bei Scott Guthrie pagrindines sesijas tiesiogiai arba pagal poreikį.

Be to, daugiau apie visus šiuos pranešimus galite sužinoti naršydami „Naujienų knygą“, oficialų visų šiandienos naujienų ir produktų sąvadą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(1)
(-1)

Komentarai ()