„Philips 16B1P3302D“ - monitorius daug keliaujantiems ir dirbantiems žmonėms (Apžvalga)  ()

Šiais laikais žmones galima skirstyti į tuos, kurie daug keliauja, ir tuos, kurie norėtų keliauti daugiau, bet nemažai šio straipsnio skaitytojų patenka į abi kategorijas. Dirbti kelyje ne visada yra lengva, tačiau tinkami įrankiai gali padėti. Štai „Philips 16B1P3302D“ yra nešiojamasis 16 colių monitorius, kuris nepastebimai tilps jūsų kompiuterio krepšyje ir pagerins jūsų produktyvumą, kad ir kur būtumėte.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Philips 16B1P3302D“ - tai lengvas nešiojamasis 16 colių monitorius, skirtas tiems, kurie dažnai juda iš vienos vietos į kitą. Galbūt dažnai keliaujate darbo reikalais ir gailitės negalėdami išlaikyti dviejų monitorių suteikiamos pagalbos produktyvumui. O gal tiesiog esate studentas, kuris kartais klaviatūra barbena bendrabutyje, o kartais - tėvų namuose. Didelio monitoriaus lengvai nepanešiosi ir traukinyje juo nesinaudosi, o štai „Philips 16B1P3302D“ yra sukurtas darbui kelyje. Jam nereikia papildomo maitinimo šaltinio (pakanka kompiuterio), jis užima visai mažai vietos ant stalo ar krepšyje, o ir papildomo svorio turbūt nepastebėsite. Šį monitorių bandėme kelias savaites ir galime šį tą papasakoti, bet pirmiausia 16B1P3302D techniniai parametrai:

 

„Philips 16B1P3302D“:

  • Ekrano tipas - IPS LED;
  • Tikroji įstrižainė - 15,6 coliai, 39,6 cm;
  • Raiška -  FHD 1920x 1080, 16:9;
  • Dažnis - 75 Hz;
  • Ryškumas - 250  cd/m²;
  • Kontrastas - 700:1 tipinis;
  • Lizdai - 2 x USB-C, 3,5 mm audio.

Pakuotėje rasite patį monitorių, USB-C laidą, instrukcijas. Nešiojamųjų monitorių žanras nėra naujas ir „Philips 16B1P3302D“ savo pakuotės turiniu ar paruošimu darbui nenustebins. Prijunkite savo kompiuterį USB-C laidu, paspauskite monitoriaus įjungimo mygtuką ir netrukus mėgausitės dviejų ekranų erdve.

Dizainas ir valdymas

„Philips 16B1P3302D“ yra kompaktiškas įrenginys. Nors visur pabrėžiama, kad tai - 16 colių monitorius, tikroji jo įstrižainė yra 15,6 coliai (39,6 cm). Sulankstytas jis yra vos 1,5 cm storio storiausioje vietoje ir sveria tik apie kilogramą. Realiomis sąlygomis 16B1P3302D praktiškai pranyksta kompiuterio portfelyje.

Verta paminėti, kad „Philips 16B1P3302D“ yra pakankamai kompaktiškas, kad tilptų ant atlenkiamo staliuko traukinyje, autobuse ar lėktuve. Tai galima pasakyti tikrai ne apie visus 16 colių nešiojamuosius monitorius - dažnas turi daug erdvės reikalaujantį stovą. Darbui paruošto 16B1P3302D išmatavimai yra 36 x 23 x 12 cm.

 

16B1P3302D korpusas yra pagamintas iš plastiko. Ekranas turi gana ploną rėmelį su kiek platesniu vadinamuoju smakru, ant kurio yra „Philips“ ženklas. USB-C ir 3,5 mm lizdai yra monitoriaus pagrinde, kuris tarnauja kaip stovas. Visos jungtys yra kairėje pusėje - nesunku įsivaizduoti, kad tokia konstrukcija buvo pasirinkta taupant gamybos kaštus, bet naudotojui būtų patogu vieną USB-C lizdą turėti kitoje pusėje. Apie tuos USB-C - šiek tiek vėliau.

 

Integruotas „Philips 16B1P3302D“ stovas yra puikus. Tai nėra vienas iš tų stovų-dėklų, kuris gali apsaugoti ekraną, o vėliau tarsi origami metodais virsta pailgu tuščiaviduriu trikampiu už monitoriaus nugarėlės. Tai - paprastas, solidus pagrindas, leidžiantis sklandžiai keisti ekrano pakreipimo kampą nuo 0 iki 90 laipsnių.

 

16B1P3302D monitoriaus funkcijos, tokios kaip ryškumo reguliavimas, mėlynos šviesos filtras ir kitos, yra valdomos mygtukais. Jie yra nugarinėje pagrindo pusėje, todėl nėra matomi. Patys meniu yra lengvai perprantami ir logiški, bet mygtukai yra paslėpti nuo naudotojo akių ir reikia šiek tiek laiko ir praktikos, kad prie jų pripastum.

„Philips 16B1P3302D“ ir energingas USB-C

Kaip minėta, „Philips 16B1P3302D“ turi porą USB-C lizdų. Nešiojamieji monitoriai naudoja prijungto kompiuterio suteikiamą energiją, nors kai kurie turi bateriją. 16B1P3302D baterijos neturi, bet jo USB-C gali pasiūlyti energijos kompiuteriui.

 

16B1P3302D gali priimti energiją iš kištukinio lizdo ir perleisti ją kompiuteriui įkrauti (aišku, su sąlyga, kad kompiuteris gali būti įkraunamas per USB-C). Tai atrodo visai paprastai - vietoje to, kad ir įkroviklį, ir monitorių jungtumėte prie kompiuterio, užimdami net du kompiuterio USB-C lizdus, įkroviklį galite prijungti prie vieno monitoriaus USB-C lizdo, o kompiuterį - prie kito. Galbūt tai atrodo kaip smulkmena, bet daug naujų nešiojamųjų kompiuterių turi vos kelis lizdus. Jei vieną užima monitorius, o kitą - įkroviklis, gali būti, kad jokiems kitiems periferiniams įrenginiams prieigos nebeliks. Tai iš tikrųjų yra labai naudinga nešiojamojo monitoriaus savybė.

 

Žinoma, USB-C lizdas yra tiesiog labai universali jungtis. Jei įkroviklis dar nėra reikalingas, jį galite panaudoti ir kitiems periferiniams įrenginiams prijungti. Kadangi 16B1P3302D turi du lizdus, jis iš esmės neužima vertingų kompiuterio lizdų. Be to, prie šio monitoriaus galite prijungti du vaizdo šaltinius - du kompiuterius ar telefoną ir kompiuterį. Šaltiniai perjungiami vienu iš mygtukų gale.

„Philips 16B1P3302D“ - darbas bet kur

 

„Philips 16B1P3302D“ yra skirtas darbui kelyje. Jei dažnai keliaujate ir dirbate nešiuojamuoju kompiuteriu, bet negalite atsisakyti dviejų monitorių siūlomos pagalbos produktyvumui, 16B1P3302D gali būti idealus įrankis jums. 

„Philips 16B1P3302D“ turi gerą IPS ekraną, kuris pasižymi plačiais apžvalgos kampais (+170/-170 laipsnių) ir gana ryškiomis spalvomis. Jis, beje, yra 75 Hz - tai yra nedidelis laiptelis virš vis dar populiaraus 60 Hz standarto. Tuo tarpu FHD raiška nenustebins nieko. Tiesa, ji, kaip ir santykinai blausus 250 cd/m² ryškumas yra pateisinami - juk 16B1P3302D turi taupiai naudoti nešiojamojo kompiuterio bateriją. Priklausomai nuo to, ką dirbsite ir kokį ryškumą mėgsta jūsų akys, 16B1P3302D kainuos apie 20-25 % baterijos tarnavimo laiko.

Savaime aišku, „Philips 16B1P3302D“ ekranas nėra skirtas profesionaliam video ir nuotraukų redagavimui. Juk tai - tik FHD raiškos įrenginys, sukurtas galvojant apie nešiojamojo kompiuterio bateriją, o ne koks nors didelis galingas monitorius su labai tiksliomis spalvomis. Spalvų palečių aprėpties net neaprašinėsime, nes 16B1P3302D daug mieliau rodys lenteles, grafikus ir dokumentus, nei foto/video redagavimo programas.

 

Tiesa, šis monitorius gali būti naudojamas ir kitaip - jis neprivalo sėdėti priešais jus šalia jūsų nešiojamojo kompiuterio. Pavyzdžiui, 16B1P3302D galima naudoti prezentacijoms - tiesiog pasukite jį į tuos, kurie sėdės priešais jus. Prie jo taip pat galima jungti kitus USB-C naudojančius įrenginius - telefonus, planšetes. Tai yra, į kai kurias savo prezentacijas kompiuterio galite ir nesinešti.

Aišku, 16B1P3302D tinka ir pramogoms. Veiksmo kupiniems žaidimams jis gali būti per lėtas, bet kol žaidžiate kompiuterio ekrane, 16B1P3302D  gali rodyti pokalbių langą. Jei keliaujate su vaikais, jie gali žiūrėti filmukus 16B1P3302D ekrane, kol jūs šalia užsiimsite savais darbais. Šis monitorius turi savo 3,5 mm lizdą ausinėms.

Ko 16B1P3302D neturi, tai baterijos ir liečiamo ekrano - jei norite šių priedų, turėsite paieškoti kažko aukštesnėje kainos kategorijoje. Tai net nėra minusai - baterija paverstų šį monitorių sunkesniu, o liečiamas ekranas reikalautų papildomų energijos resursų. Jei jų jums nereikia, 16B1P3302D yra optimalus lengvas pasirinkimas.

Apibendrinimui

„Philips 16B1P3302D“ yra labai kokybiškas, patogus ir modernus įrankis, sukurtas galvojant apie šiuolaikinę darbo realybę. Sėdėti biure nebėra būtina, daugybė profesionalų dirba namuose ar kelyje. Nesvarbu, ar esate studentas, kuris šokinėja tarp ankšto bendrabučio kambario ir tėvų namų, ar laisvai samdomas profesionalas, kuris keliaudamas naudojasi laisve, „Philips 16B1P3302D“ gali jums padėti išlaikyti aukštą produktyvumą bet kur.

Trūkumai:

  • Abu USB-C lizdai yra vienoje pusėje;
  • Prie mygtukų gale reikia šiek tiek priprasti.

Privalumai:

  • Modernus, solidus dizainas;
  • Nedidelis svoris;
  • Pridedamas kokybiškas veltinio dėklas;
  • Kokybiškas, pakankamai ryškus IPS ekranas;
  • Integruotas stovas su sklandžiu, bepakopiu ekrano pakreipimo reguliavimo mechanizmu;
  • Du USB-C lizdai leidžia prijungti du monitorius;
  • Įkrovimo galios perdavimas per vieną USB-C kitam.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(0)
(2)
(-2)

Komentarai ()

Susijusios žymos: