„Gmail“ pristatė bene svarbiausią atnaujinimą per pastaruosius metus  ()

Populiariausia pasaulyje el. pašto paslauga pristatė bene svarbiausią atnaujinimą per pastaruosius metus. „Gmail“ programoje, kuria siekiama įveikti nepageidaujamus laiškus pasitelkiant pažangų dirbtinį intelektą, įdiegta nauja teksto klasifikavimo sistema RETVec (angl. Resilient & Efficient Text Vectorizer).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ši nauja šlamšto aptikimo technologija yra žingsnis į priekį kovojant su priešiškomis teksto manipuliacijomis, kurios yra įprasta nepageidaujamų laiškų siuntėjų naudojama taktika siekiant apeiti tradicinius filtrus. Spameriai jau seniai naudojasi filtrų apribojimais, naudodami specialius simbolius, emotikonus ir kitus apgaulingus metodus, kad jų el. laiškai atrodytų tikri ir išvengtų aptikimo.

Šios manipuliacijos dažnai apima homoglifus, t. y. simbolius, panašius į standartines abėcėlės raides. Tačiau iš tikrųjų jie yra labai skirtingi, todėl įprastiniams filtrams sunku juos atpažinti kaip šlamštą. „Google“ sukurta programa RETVec šį iššūkį sprendžia iš karto. Tai mašininio mokymosi modelis, kuriame naudojamas vizualinis panašumas, o ne vien ženklų atpažinimas.

Naujasis metodas leidžia „Gmail“ suprasti ir filtruoti el. laiškus, kuriuose naudojama apgaulinga taktika, todėl gerokai pagerėja „Gmail“ gebėjimas blokuoti nepageidaujamas žinutes ir sukčiavimo bandymus. Jau kurį laiką „Google“ yra dirbtinio intelekto taikymo el. paštuose pradininkė, o tam pradžią davė 2018 m. sukurta dirbtinio intelekto funkcija, padedanti rašyti el. laiškus.

 

Pasak „Google“, įdiegus RETVec šlamšto aptikimo rodikliai pagerėjo 38 %, o klaidingai teigiamų atvejų sumažėjo beveik 20 %. Taigi, mažiau tikėtina, kad naudotojai savo pašto dėžutėse matys šlamštą, todėl mažesnė tikimybė, kad jie praleis svarbius, tikrus el. laiškus, kurie per klaidą bus pažymėti kaip šlamštas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technews.lt
Technews.lt
Autoriai: Mindaugas Klumbis
(15)
(3)
(12)

Komentarai ()

Susijusios žymos: