Internetas pagreitės 5 kartus. Kaip prisijungti?  ()

„Wi-Fi Alliance“ teigimu, „Wi-Fi 7“ standartas, kurio duomenų perdavimo sparta siekia iki 40 Gbps, idealiai tinka virtualios realybės programoms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Wi-Fi Alliance“ pranešė, kad „Wi-Fi 7“ ryšio protokolo specifikacija bus baigta iki 2024 m. pirmojo ketvirčio pabaigos, o tai leis pradėti diegti tinklą ir integruoti specialią įrangą, praneša „Toms hardware“.

„Wi-Fi 7“, pagrįstas IEEE 802.11be technologija, užtikrins iki 40 Gbps duomenų perdavimo spartą. Žurnalistai mano, kad tai yra konkurencinis protokolo pranašumas prieš tradicinį laidinį eternetą, kurį taip pat naudoja daugelis žmonių visame pasaulyje.

„Naujasis ryšio protokolas tokį greitį gali pasiekti naudojant tris dažnių juostas – 2,40 GHz, 5 GHz ir 6 GHz – 320 MHz kanalo plotį ir 4096-QAM. Be to, „Wi-Fi 7“ aprūpintas MU-MIMO ir OFDMA funkcijomis, galinčiomis paspartinti ryšį. Dėl to 7 versija veiks 4,8 karto greičiau, palyginti su „Wi-Fi 6“, – rašoma medžiagoje.

Pasak „Wi-Fi Alliance“, „Wi-Fi 7“ bus parduodamas kaip papildomos realybės (AR), virtualios realybės (VR) ir išplėstinės realybės (XR) programų ryšio protokolas.

„Didėjant vartotojų poreikiui didelės talpos, mažo delsimo technologioms, tokių kaip AR/VR/XR, debesų kompiuterijai ir pramoniniam daiktų internetui, „Wi-Fi 7“ įrenginiai užtikrins optimalų našumą net ir tankioje 2,4 ir 5 GHz aplinkoje. Šalys, turinčios prieigą prie 6 GHz dažnio, galės patirti visą precedento neturintį „Wi-Fi 7“ našumą“, – sakoma pranešime.

 

Pastebėtina, kad į rinką jau patenka įrenginiai, palaikantys „Wi-Fi 7“ ryšį – tai kompiuteriams ir maršrutizatoriams skirti adapteriai. Pravartu būtų atnaujinti programinę-aparatinę įrangą, kai pradės veikti 7 kartos tinklai, rašo žurnalistai, pabrėždami, jog galutinis vartotojas turėtų paisyti tokio patarimo. Tačiau įmonėms, didelėms įmonėms ir įstaigoms reikalingi visiškai sertifikuoti įrenginiai, nes jie turi veikti „konkrečiu“ dažniu.

Kai „Wi-Fi 7“ technologija taps visuotinai prieinama, turėsite įsitikinti, kad jūsų kompiuteris atitinka naują ryšio standartą. Norėdami tai padaryti, galite įdiegti GC-WIFI7 plokštę, kurią jau siūlo gamintojas „Gigabyte“. Ji turi vieną lizdą ir PCIe x1 sąsają, kuri jungiasi prie pagrindinės plokštės. GC-WIFI7 palaiko visas pagrindines „Wi-Fi 7“ funkcijas, įskaitant MU-MIMO, 4K-QAM, MRU ir MLO, leidžiančią plokštei vienu metu naudoti 2,4 GHz, 5 GHz ir 6 GHz dažnių juostas duomenims perduoti ir priimti. Pralaidumas yra iki 5800 Mbit/s. Be to, GC-WIFI7 taip pat palaiko „Bluetooth 5.3“, skirtą prijungti belaidžius periferinius įrenginius, garso įrangą, telefonus ir kt.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(2)
(10)

Komentarai ()