Trumpais vaizdo įrašais išpopuliarėjęs „TikTok“ keičiasi: štai ką matysite dabar  ()

Išpopuliarėjęs trumpais vaizdo įrašais, pritraukusiais prie ekranų milijonus vartotojų, „TikTok“ nusprendė pakeisti strategiją, rašo CNN.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„TikTok“ pritraukus tiek daug vartotojų kitos platformos – „Facebook“, „Instagram“, „Youtube“ – suskubo sekti iš paskos, skatindamos vartotojus kurti iki vienos minutės vertikalius trukmės vaizdo įrašus.

Tačiau dabar „TikTok“ nusprendė pakeisti strategiją ir orientuosis į ilgesnius vaizdo įrašus.

Šeštadienį platforma panaikino savo pradinį „Kūrėjų fondą“ ir nuo šiol tie, kurie norės užsidirbti iš savo turinio, turės prisijungti prie naujos „Kūrybiškumo programos beta versijos“.

Pagal naująją programą kūrėjai, turintys 10 tūkst. ar daugiau sekėjų, iš programėlės galės uždirbti tik kurdami ilgesnius nei vienos minutės vaizdo įrašus, atitinkančius ir daugybę kitų kriterijų. Be to, mokamos pinigų sumos bus didesnės nei iki šiol.

„TikTok“ pasirinko naują strategiją todėl, kad ilgesni vaizdo įrašai yra pelningesni, taip pat tikimasi, kad tai paskatins vartotojus dar daugiau laiko praleisti platformoje.

 

Tačiau ne visi „TikTok“ kūrėjai tokiais pokyčiais patenkinti – jie teigia, kad ne visada turi idėjų ilgam vaizdo įrašui, mat būtent dėl trumpų įrašų jie čia ir susirinko.

Socialinius tinklus stebintys mokslininkai taip pat svarsto, ar toks „TikTok“ sprendimas pasiteisins, ar jie sugebės išlaikyti vartotojus, kurie nuo pat pradžių susibūrė stebėti būtent trumpus, o ne ilgus įrašus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(4)
(3)
(1)

Komentarai ()