Naujas evoliucijos lygis. DI robotas pirmą kartą „fiziškai“ pranoko žmones (Foto, Video)  (2)

Kompiuteriai jau įveikė žmones pokeryje, go ir šachmatuose, bet tik intelektualiai. Dabar „CyberRunner“ demonstravo vikrumo stebuklus ir net bandė sukčiauti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tyrėjai iš ETH Ciuricho (Šveicarija) sukūrė dirbtinio intelekto robotą, pavadintą „CyberRunner“, kuris pranoko žmones populiariame žaidime „Labirintas“, rašo „Bloomberg“.

Tai pirmas kartas, kai dirbtinis intelektas nugalėjo žmones naudodamas savo „fizinius“ įgūdžius. Anksčiau dirbtinis intelektas demonstruodavo savo intelektinius sugebėjimus tik įveikdamas žmones virtualiuose šachmatuose, go arba kortomis.

Eksperimentų metu neuroniniu tinklu pagrįstas robotas naudojo dvi rankenas žaidimo paviršiui valdyti, naudodamas smulkiąją motoriką ir erdvinį mąstymą. Pats žaidimas reikalavo strateginio mąstymo realiu laiku, greitų sprendimų ir tikslių veiksmų.

 

 

Mokslininkų naudojamas DI modelis priklauso specialiam mašininio mokymosi tipui, kai neuroninis tinklas išmoksta elgtis erdvėje bandymų ir klaidų metodu. Tyrėjai mano, kad netrukus bus tūkstančiai tokių dirbtinio intelekto sistemų, kurios atliks bendrus eksperimentus, bendraus ir dalinsis gerąja patirtimi.

 
 

Tyrėjų teigimu, „CyberRunner“ demonstruojamos galimybės yra naujas robotikos plėtros lygis. Sistema gali mąstyti, mokytis ir vystytis pati, atlikdama fizines užduotis, kurios anksčiau buvo laikomos pasiekiamomis tik žmogaus intelekto pagalba.

„CyberRunner“ mokosi per patirtį, per kamerą, žiūrinčią į labirintą. Jis netgi sugebėjo sukčiauti, praleisdamas labirinto dalis. Tyrėjai turėjo įsikišti ir tiesiogiai nurodyti jam nenaudoti tokių gudrybių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(18)
(-15)

Komentarai (2)