Nemokama duomenų mokslo akademija Kaune pradeda naują sezoną  ()

Nyderlandų finansinių technologijų bendrovė „Hyarchis“ trečius metus iš eilės Kaune atveria nemokamos duomenų akademijos duris. Specialaus „Data Science Academy“ kurso metu dalyviai mokysis duomenų mokslo principų – nuo mašininio mokymosi iki duomenų prognozavimo. Kursas truks 16 savaičių, o dalyviams bus suteikti atitinkamą žinių lygį nurodantys sertifikatai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Šia akademija siekiame ne tik suteikti reikalingų žinių, bet ir mažinti stereotipą, kad duomenų mokslas yra mistiškas ir nesuprantamas. Pasaulyje jau įprastos atviros paskaitos, kurių metu profesionalai dalinasi savo patirtimi ir visiems norintiems suteikia prieigą prie reikalingų žinių. Tikimės, kad ilgainiui tokia praktika ir Lietuvoje taps norma ir duomenų mokslas nebebus taip mistifikuojamas“, – sako Artūras Katvickis, „Hyarchis“ duomenų mokslo komandos ir kurso vadovas.

Akademijos dalyviai kurso metu sužinos apie mašininio mokymosi principus, duomenų klasterizaciją bei klasifikavimą. Taip pat bus supažindinti su įvairiais mašininio mokymosi algoritmais, pradedant statistiniais, baigiant neuroniniais tinklais. Kartu vertins apmokytus modelius ir pasirinks kiekvienai situacijai tinkamiausius.

Kurso metu didelis dėmesys skiriamas ir praktinėms užduotims bei atvejų analizėms, suteikiama žinių apie darbo rinką, šiuolaikišką darbo aplinką, gerąsias darbo su duomenimis praktikas.

Akademija – jau turintiems bazinių žinių

Į 2024 m. kursą gali registruotis visi norintys – nėra nei amžiaus, nei profesinės krypties cenzo. Dalyvauti gali dirbantys technologijų srityje, norintys keisti karjeros kryptį ar šiuo metu studijuojantys ir tik svajojantys apie darbą šiame sektoriuje.

Vis tik norintiems sėkmingai ir sklandžiai mokytis bus reikalingos bazinės programavimo žinios, todėl užsiregistravusieji bus kviečiami į nesudėtingą stojamąjį egzaminą.

„Per kelis akademijos veiklos metus įsitikinome, kad egzaminas reikalingas, nes leidžia surinkti tikrai motyvuotą grupę, kuri turi panašų žinių ir kompetencijų lygį. Taip mokytis ir judėti į priekį galima sparčiau nei visiškai mišrioje grupėje. Vis tik testas bus visiškai nesudėtingas – jis viso labo skirtas atrinkti tuos dalyvius, kurie turi reikalingų žinių kurso medžiagai suprasti“, – sako A. Katvickis.

Vertė verslui – nuo pirmųjų darbo dienų

 

Kurso pabaigoje dalyviai atliks praktinę baigiamąją užduotį, kad būtų patikrinti kurso metu įgyti gebėjimai. Sėkmingai baigusiems kursą bus suteikti atitinkamą žinių lygį nurodantys sertifikatai.

„Technologijų sektoriuje sudėtinga pradėti karjerą net ir turintiems reikalingų žinių. Mūsų tikslas, kad programos turinys suteiktų aktualiausių praktinių įgūdžių ir absolventai galėtų iš karto pradėti dirbti bei kurti vertę verslui nuo pirmųjų darbo dienų. Todėl ir naudojame tiek dalyvių atrankos kriterijus, tiek taikome žinių kokybės kontrolę kurso metu“, – sako Vaida Vaščiulienė, „Hyarchis“ personalo vadovė.

Pirmaisiais akademijos veikimo metais karjeros kryptį „Hyarchis“ pakeisti padėjo apie 30 proc. akademijos dalyvių, praėjusiais – apie 40 procentų. Taip pat gabiausieji buvo kviečiami prisijungti prie „Hyarchis“ duomenų mokslo komandos.

Šių metų duomenų akademijos kursas truks 16 savaičių, užsiėmimai vyks gyvai du kartus per savaitę – pirmadienį ir ketvirtadienį – 18 val. verslo centre „BLC“, Kaune. Grupė mokytis pradės vasario 5 dieną.

 

Daugiau informacijos apie akademiją ir registraciją rasite https://www.dsacademy.lt

Apie „Hyarchis Baltic“

Įmonė yra Nyderlandų kompanijos „Hyarchis“ antrinė bendrovė Lietuvoje, veiklą Kaune pradėjusi dar 2018 metais. Kompanija kuria ir parduoda finansų sektoriui skirtą duomenų valdymo programinę įrangą, leidžiančią valdyti kliento pažinimo (angl. Know Your Customer, KYC) procesus ir užtikrinti teisinę atitiktį.

Šiais sprendimais naudojasi daugiau nei 55 tūkst. klientų visoje Europoje. Šiandien Vilniuje ir Kaune esančiuose padaliniuose dirba daugiau nei 40-ties žmonių komanda, kurioje – programuotojai, duomenų mokslininkai, rinkodaros specialistai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(4)
(0)
(4)

Komentarai ()