Tarptautinės technologijų konferencijos metu „Samsung“ pristatė „AI for All“ viziją  ()

„Samsung Electronics“ šią savaitę pasidalijo savo vizija, kaip dirbtinio intelekto (DI) technologija leis žmonėms naudotis savo įrenginiais intuityviau ir patogiau nei bet kada anksčiau. Pristatydama šias idėjas spaudos konferencijoje, parodoje „CES 2024“, technologijų bendrovė susivienijo su pagrindiniais partneriais, kad išnaudotų naujuose gaminiuose ir paslaugose naudojamas dirbtinio intelekto galimybės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dirbtinio intelekto įgalinti įrenginiai į namus atneša naujų potyrių

Dirbtinio intelekto technologija keičia ekranų ir skaitmeninių įrenginių naudojimą. Pavyzdžiui, dabar „Samsung Neo QLED 8K QN900D“ televizorius gali pasigirti integruotu DI procesoriumi, turinčiu 8 kartus didesnį DI neuroninį tinklą ir du kartus spartesnį NPU nei jo pirmtakas. Šis procesorius automatiškai padidina mažos raiškos turinį ir išryškina greitai judančius vaizdus.

Televizorius taip pat turi funkciją „Active Voice Amplifier Pro“, kuri, naudodama dirbtinį intelektą, analizuoja balsą ir foninį triukšmą, kad optimizuotų televizoriaus klausymosi patirtį ir leistų mėgautis įvairiu turiniu taip, tarsi sėdėtumėte pirmoje stadiono tribūnų ar kino teatro eilėje.

Skirtingų poreikių turintiems žiūrovams technologijų gigantė taip pat siūlo naujoviškas prieinamumo funkcijas. „Samsung Neo QLED“ televizorius gali būti lengvai valdomas gestais klausos negalią turintiems žmonėms, o garso subtitrų funkcija teksto subtitrus realiuoju laiku paverčia sakytiniais žodžiais silpnaregiams.

Siekdama pagerinti maisto gaminimo patirtį, bendrovė pristatė „Bespoke 4-Door Flex™“ šaldytuvą su „AI Family Hub™+“1  2 technologija. Šiame šaldytuve yra 32 colių ekranas, kuriame įdiegta naujoji „AI Vision Inside“3 funkcija. Ji, naudodama vidinę kamerą, atpažįsta iki 33 skirtingų į šaldytuvą įdedamų ir iš jo išimamų maisto produktų ir pasiūlo receptus, kuriuose naudojami šie ingredientai. Be to, šio šaldytuvo ekrane vartotojai gali nustatyti terminus, iki kada maisto produktai yra tinkami vartoti – artėjant nustatytai datai šaldytuvas išsiųs priminimo pranešimą. Padėdamos taupyti pinigus ir mažinti maisto švaistymą, šios dirbtinio intelekto funkcijos leidžia gyventi ekologiškiau.

„Samsung“ dirbtinio intelekto technologija taikoma ne tik virtuvės įrenginiuose. Naujojoje skalbyklėje ir džiovyklėje įdiegtas „AI Hub“4 – 7 colių LCD ekranas, kuris veikia kaip intuityvus skalbinių valdymo centras, leidžiantis naudotojams mėgautis paprasta skalbimo ir džiovinimo patirtimi. Jis pritaiko skalbimą ir džiovinimą asmeniškai, įsimindamas naudotojų įpročius ir pasitelkdamas mokymąsi, kad pasiūlytų tinkamiausius skalbimo ciklus.

Erdvinis intelektas padeda kurti ryšį tarp vartotojų ir jų įrenginių

 

„SmartThings“ vykdomasis viceprezidentas ir vadovas Jaeyeonas Jungas konferencijos metu atkreipė dėmesį į naujus įdomius būdus, kuriais dirbtinio intelekto technologija daro įtaką naudotojų ir jų įrenginių santykiams, įskaitant „Samsung“ „SmartThings“ viziją: kuo daugiau įrenginių naudoja klientas, tuo šie įrenginiai tampa išmanesni ir tuo geriau supranta bei palaiko kasdienį gyvenimą.

Naudodama išmaniuosius jutiklius ir dirbtinį intelektą, „SmartThings“ programa galės aptikti neįprastas aplinkybes, pavyzdžiui, žmogaus kritimą, ir siųsti įspėjimus paskirtiems šeimos nariams bei gydymo specialistams5. Be to, naudodami „Galaxy SmartTag2“ sekiklį, naudotojai galės sekti savo augintinių veiklą ir skaitmeniniu būdu saugoti identifikavimo informaciją, pritvirtindami sekiklį prie apykaklės ar petnešų6.

Kitas klausimas, kurį aptarė Jungas, buvo tai, kaip „Bixby“ balso asistentas leidžia išmaniesiems namams tapti dinamiškesniems dėl savo patobulintų dirbtinio intelekto galimybių. Dabar „Bixby“ gali automatiškai nukreipti komandas tinkamiausiems įrenginiams, remdamasis naudotojo buvimo vieta ir veikla.

 

Pavyzdžiui, jei esate virtuvėje ir per televizorių žiūrite kulinarinę laidą, sušukus: „Ei, Bixby! Paleisk muziką!“, tuo metu iš naudotojo išmaniojo telefono skambės muzika, bet televizoriuje toliau bus rodoma ta pati laida.

Inovatyvios namų ir automobilio valdymo galimybės

Technologijų bendrovė taip pat paskelbė apie pokyčius automobilių pramonėje – pradėtą partnerystę su „Hyundai“. Pagal dviejų bendrovių pasirašytą susitarimą naudotojai galės naudotis „Home-to-Car“ ir „Car-to-Home“ paslaugomis, kurias užtikrins „SmartThings“ ryšys.

Naudodamiesi „SmartThings“ „Hyundai“, „Kia“ ir „Genesis“ automobilių vairuotojai galės naudoti balso komandas, kad nuotoliniu būdu įjungtų tam tikras funkcijas savo automobilyje, pavyzdžiui, iš anksto jį pašildytų arba atidarytų ir uždarytų langus. Valdymas veikia ir atvirkštiniu būdu – naudotojai galės valdyti namų funkcijas iš savo automobilio. Vartotojai galės automatiškai atidaryti ir uždaryti garažo vartus pagal automobilio buvimo vietą, taip pat reguliuoti namų temperatūrą. Visus šiuos veiksmus galima atlikti balso komandomis.

 

Be to, „Samsung“ dar labiau sustiprino ilgalaikę partnerystę su technologijų bendrove „HARMAN“. Jos „Ready Care“ sistema įgyvendina gilaus mokymosi neuroninių tinklų metodus, kad stebėtų vairuotojo judėjimą ir kognityvinį budrumą, ir gali pateikti personalizuotus priminimus bei įspėjimus. Be to, sistema dabar gali nustatyti, ar keleiviai yra suaugusieji, ar vaikai, ir atitinkamai koreguoti oro pagalvių išsiskleidimo nustatymus.

Be to, bendrovės sukurtas intuityvus ekranas, naudojant papildytosios realybės technologiją, perkeliamas tiesiai ant priekinio stiklo, kai to reikia. Pavyzdžiui, vairuotojai gali naudotis žemėlapiu, kuris atnaujinamas pagal maršrutus realiuoju laiku, taip pat rekomendacijomis dėl greičiausio maršruto ar vietos, kur sustoti išgerti kavos.

Perdirbtos medžiagos ir energijos valdymas

 

Įgyvendinant planus kurti žiedinę ekonomiką, „Samsung“ savo gaminiuose vis dažniau naudoja perdirbtas medžiagas, įskaitant perdirbtą plastiką, gautą iš išmestų žvejybinių tinklų išmaniuosiuose telefonuose7, perdirbtą plastiką televizoriuose ir perdirbtą aliuminį šaldytuvuose8.

Bendrovė naudoja dirbtinį intelektą, kad padidintų įrenginių naudojimo efektyvumą. „SmartThings AI Energy Mode“ funkcija automatiškai optimizuoja energijos naudojimą ir padeda naudotojams taupyti elektros energiją. Tai yra dar vienas pavyzdys, kaip dirbtinio intelekto technologija ne tik palengvins gyvenimą, bet ir leis vartotojams gyventi tvariau.

Taip pat, „Samsung“ nuolat vysto naujas funkcijas, kurios įrenginius darytų prieinamus kiekvienam. Mobiliuosiuose įrenginiuose DI pagalba skambučių metu automatiškai generuojami subtitrai, o siekiant padėti silpnaregiams, naujas režimas „Relumino Together“ leidžia vartotojams žiūrėti televizorių nepaisant ar turite regos sutrikimų ar ne, vaizdą kartu matysite vienodai gerai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(2)
(3)
(-1)

Komentarai ()