Kitą savaitę vyks pasaulinis žaidimų kūrybos hakatonas „Global Game Jam 2024“  ()

Sausio 22-28 dienomis visame pasaulyje vyks išskirtinis žaidimų industrijos renginys – kūrybos festivalis „Global Game Jam“, sulaukiantis keliasdešimties tūkstančių dalyvių. Lietuvoje renginį atstovaujanti ir organizuojanti Lietuvos žaidimų kūrėjų asociacija nuo pirmadienio pakvies ruoštis renginiui dalyvaujant paskaitose internetu, o pats hakatonas tradiciškai vyks savaitgalį sausio 26-28 dienomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jau trečią dešimtmetį vykstančio renginio tikslas – paskatinti domėtis žaidimų kūryba, išbandyti savo žinias bei įgūdžius ir kartu su šimtais kitų kūrėjų per vieną savaitgalį sukurti žaidimo prototipą. LT Game Jam šiemet sugrįžta į pilną ikipandeminį formatą, kai žaidimų prototipus galima kurti nepertraukiamai dvi paras.

„Praėjusiais metais turėjome nakčiai uždaryti visas lokacijas ir dalyviai tęsdavo projekto darbus namuose. Dabar galėsime vėl pasiūlyti susikurti darbo aplinką vietoje, be abejo nepamirštant laiko ir poilsiui bei pažintims su kitais kūrėjais. O mes pasirūpinsime pusryčiais ir kita pagalba žaidimų kūrėjams“, – pasakojo viena iš renginio organizatorių, asociacijos koordinatorė Nora Navardauskaitė.

Pagrindinis „LT Game Jam“ veiksmas prasidės penktadienį vakare Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose bei Panevėžyje. Taip pat galima dalyvauti tik internetu, nes renginys transliuojamas „YouTube“ kanale, o visa informacija skelbiama bei dalyviai bendrauja per „Discord“ platformą. Penktadienį paskelbiama kasmet nauja „Global Game Jam“ tema, pasidalinama pirminėmis žaidimų prototipų idėjomis ir formuojamos komandos. Pati kūryba vyksta iki sekmadienio vidurdienio, tuomet sukurti žaidimų prototipai keliami į pasaulinę renginio svetainę, o renginio vietose vyksta žaidimų vaizdo klipų peržiūros bei žaidimų bandymai.

Be žaidimų prototipų kūrimo, „LT Game Jam“ tampa ir erdve daugiau sužinoti apie įvairius žaidimų kūrybos aspektus, reikalingas žinias ir įgūdžius, o savo patirtimi ir patarimais dalijasi profesionalai iš įvairių Lietuvos žaidimų studijų.

„Kasmet į programą stengiamės įtraukti su žaidimų kūrybos edukacija susijusias temas, paskatinti labiau patyrusius kūrėjus tapti mentoriais“, – pasakojo LŽKA projektų vadovas ir vienas iš renginio organizatorių Ričardas Jaščemskas. Nuo pirmadienio, sausio 22 d. LŽKA „YouTube“ kanale trasliuojamuose pranešimuose bus pristatomos šios temos: Povilas Katkevičius iš „Nordcurrent“ papasakos apie žaidimų dizainą ir prototipų kūrimą, „TutoTOONS“ dailininkės Brigita Kairytė ir Indrė Gužienė apie meninį žaidimų apipavidalinimą, Georgiy Lesev iš „Wargaming Vilnius“ pasidalins patarimais kaip pradėti karjerą žaidimų industrijoje. Paties hakatono metu pagalbą dalyviams galės pasiūlyti mentoriai iš „Belka Games“, „Estoty“ ir kitų studijų.

 

„LT Game Jam“ renginiuose laukiami ne tik vaizdo žaidimų programuotojai, dizaineriai, grafikos kūrėjai ar šiomis sritimis besidomintys kūrybos entuziastai. Žaidimų kūryba yra itin plati sritis, kuri apima ir scenarijaus, garsų, muzikos kūrybą. Taip pat žaidimų prototipus galima kurti ne tik kompiuteriais, bet ir pasitelkiant popierių ir pieštuką – stalo žaidimų kūryba pastaruoju metu Lietuvoje itin populiarėja.

 

„LT Game Jam 2024“ organizuoja Lietuvos žaidimų kūrėjų asociacija, kurią finansuoja Lietuvos kultūros taryba. Prie renginio prisideda didžiausios žaidimų kūrimo bendrovės šalyje: „Nordcurrent“, „Belka Games“, „Estoty“, „TutoTOONS“ ir „Wargaming Vilnius“.

Visą „LT Game Jam 2024“ festivaliui skirtą informaciją ir patarimų dėl dalyvavimo rasite renginio svetainėje https://www.gamejam.lt.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai ()