„Microsoft“ žengia į naują ES duomenų laikymo apribojimų etapą  ()

„Microsoft“ praneša žengianti svarbų žingsnį plečiant patikimai veikiančias debesijos paslaugas, kurios teikiamos gerbiant europietiškas vertybes ir atitinkant Europos Sąjungoje keliamus reikalavimus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip dalį platesnės iniciatyvos bendrovė paskelbė kitus „Microsoft“ debesies ES duomenų laikymo apribojimų žingsnius. Išplėtusi šias iniciatyvas, susijusias su asmens duomenų saugojimu ir tvarkymu, „Microsoft“  tapo pirmąja debesijos paslaugų teikėja, galinčia visapusiškai patenkinti viešojo ir privataus sektorių  poreikius Europoje, užtikrinant duomenų tvarkymą pagal griežtesnius įsipareigojimus gyvenamosios vietos aspektu. 

Tęsdama pernai pristatytas iniciatyvas, kai bendrovė priėmė penkis Europos debesijos principus, kuriais vadovaujasi debesijos versle visoje Europoje, dabar „Microsoft“ plečia ES esančią (vietinę) saugyklą ir duomenų apdorojimą, apimantį visus asmens duomenis, įsk. automatinius prisijungimo duomenis.  „Microsoft“ yra pirmoji stambaus masto debesijos paslaugų teikėja, teikianti Europos klientams tokio lygio duomenų laikymą.

Patobulinimai sutelkti į tris sritis:

  1. ES esanti vietinė saugykla bei duomenų apdorojimas. „Microsoft“ plečia savo įsipareigojimus, susijusius su vietiniu saugojimu ir duomenų apdorojimu, apimdama visus asmeninius duomenis. Tai leidžia klientams saugoti ir apdoroti dar daugiau savo duomenų Europos Sąjungoje, nes ES duomenų laikymo apribojimai dabar apima ir pseudonimizuotus asmens duomenis.
  2. Skaidrumas. „Microsoft“ laikosi dar stipresnių skaidrumo reikalavimų, apimančius dokumentus ir kitą informaciją, kuriuos klientai gali pasiekti ES duomenų laikymo apribojimų patikimumo centro tinklalapyje.
  3. Technologijų diegimas ES. „Microsoft“ skyrė reikšmingų investicijų, kad  Europos Sąjungoje įdiegtų technologijas, dar labiau apsaugančias pseudonimizuotus asmens duomenis, kai siekiant stebėti sistemos būklę jie pasiekiami nuotoliniu būdu. Tai leidžia išvengti fizinio duomenų perdavimo ar saugojimo už ES ribų, nes stebėjimo sistemoms ES duomenų laikymo apribojimuose įdiegiama virtuali darbalaukio infrastruktūra.

 

Įgyvendindama ES duomenų laikymo apribojimus, „Microsoft“ laikosi įsipareigojimo siekti pasaulinio lygio kibernetinio saugumo. Bendrovėje dirba daugiau kaip 8000 pasaulinio lygio ekspertų, kurie analizuoja trilijonus signalų kasdien, siekdami nustatyti grėsmes ir laiku pateikti kritinės svarbos kibernetinio saugumo įžvalgas aptinkant bei neutralizuojant kenkėjišką veiklą. Bet koks duomenų perdavimas už ES ribų saugumo tikslais bus dokumentuojamas ir apribotas tiek, kiek reikia esminėms kibernetinio saugumo funkcijoms užtikrinti, be to – naudojamas tik šiais kibernetinio saugumo tikslais.

 

„Microsoft“ ir toliau informuos klientus apie šių iniciatyvų eigą, o vėliau šiais metais bendrovė pradės kitą „Microsoft“ debesies ES duomenų laikymo apribojimų etapą. Jo metu bus pakeistos duomenų apdorojimo ir saugojimo galimybės, kurių prireikia techninės priežiūros metu. „Microsoft“ taip pat kuria būsimą mokamo palaikymo galimybę, kuri suteiks pirminį techninį atsaką ES ribose. ES duomenų laikymo apribojimų sprendimas atspindi „Microsoft“ įsipareigojimą teikti patikimas debesijos paslaugas, kurios gerbia Europos vertybes ir siūlo pažangias suverenumo kontrolės priemones.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(3)
(1)
(2)

Komentarai ()