Nauja „TikTok“ funkcija siūlys atsisakyti vieno dažno įpročio: įdarbins akis, o ne nykščius  ()

Trumpų vaizdo įrašų programėlė „TikTok“ išbando naują funkciją, kurią aktyvavus vaizdo įrašai bus perjungiami automatiškai. Tai reiškia, kad ją pasirinkę naudotojai galės atsisakyti įpročio valandų valandas slinkti telefono ekranu (angl. „scrolling“). Justina Antropik, „Tele2“ skaitmeninių kanalų turinio vadovė, sako, kad platformos kūrėjai tokį pokytį vykdo atsižvelgdami į naudotojų prašymus ir norą vietoje nykščių įdarbinti akis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daugiau darbo akims

Viena didžiausių socialinių platformų „TikTok“ apie naująją funkciją paskelbė praėjusiais metais, tačiau iki šiol ji buvo prieinama tik atrinktiems naudotojams. Dabar programėlės kūrėjai nusprendė pasirenkamą automatinio slinkimo funkciją palaipsniui įdiegti visiems.

„Dabar naršant „TikTok“ platformoje peržiūrėtą ar nepatikusį vaizdo įrašą naudotojai perjungia patys. Tuo tarpu naujoji funkcija veiks panašiai, kaip naudojantis „Netflix“ – platformoje pabaigus vienai serialo serijai, automatiškai perjungiama nauja. Taip suteikiama daugiau galimybių programėle naudotis be rankų“, – teigia J. Antropik.

Pasak jos, panašią automatinio grojimo funkciją 2014 m. pasiūlė ir „YouTube“ platforma – joje šią funkciją naudotojai taip pat gali naudoti pasirinktinai. „TikTok“ programėlės kūrėjų teigimu, šis pokytis ne tik padės programėle naudotis patogiau, bet ir duos daugiau darbo akims bei smegenims.

„Dabar stebint vaizdo įrašus naudotojams nereikės pajudinti nei piršto. Tačiau žmonės vis dar galės panorėję perjungti kitą įrašą – galimybė slinkti ekranu nebus išjungta. Tad tie, kuriems automatinė perjungimo funkcija nepatinka, galės „scroll‘inti“ taip, kaip buvo įpratę“, – sako J. Antropik.

Ilgai lauktas atnaujinimas

Anot J. Antropik, „TikTok“ automatinio slinkimo funkcija vis dar bandoma, todėl jei dar negalite jos aktyvuoti savo programėlėje, teks šiek tiek luktelti.

 

„Pasirodo, automatinio slinkimo funkcijos „TikTok“ naudotojai laukė labai ilgai. Internete galima rasti daugybę vaizdo įrašų ir straipsnių su patarimais, kokius telefono nustatymus atlikti, kad ši funkcija veiktų jų programėlėje. Daugelis tokių naudotojų grindžia šį poreikį didesnio peržiūrų efektyvumo siekiu“, – pastebi J. Antropik.

Ekspertės teigimu, norint patikrinti, ar jums ši funkcija jau prieinama, reikia ilgiau palaikyti pirštą ant bet kurio vaizdo įrašo ir ieškoti „Auto Scroll“ funkcijos. Norėdami išjungti šią funkciją, dar kartą palaikykite nuspaudę telefono ekraną ir vėl paspauskite tą pačią parinktį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(2)
(-1)

Komentarai ()