Asmeninis DI mentorius kiekvienam besimokančiam: lietuvių startuolis „Leya AI“ pritraukė 1 mln. eurų, kad transformuotų švietimą visame pasaulyje  ()

„Leya AI“ misija – kiekvienam prieinamas asmeninis mentorius. Startuolio komandos tikslas trumpuoju laikotrapiu iš esmės pakeisti kalbų mokymą(si) sukuriant įperkamą, personalizuotą, realiuoju laiku su vartotoju bendraujantį dirbtinio intelekto (DI) mentorių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Startuolis „Leya AI“, kuriantis kiekvienam prieinamus dirbtinio intelekto mentorystės sprendimus, paskelbė apie neseniai pritrauktą rizikos kapitalo investiciją, kuri siekė 1 mln. eurų. Šias lėšas „Leya AI“ panaudos tobulinant rinkoje jau prieinamą DI anglų kalbos mentorių ir plečiant vartotojų ratą. „Leya AI“ viziją palaiko prie šio investicijų etapo prisijungę rizikos kapitalo fondai „V-Sharp Venture Studio“, „Inventure“, „BADideas.fund“ ir verslo angelai.

Anglų kalbos žinios išlieka labai paklausios, nes atveria daug galimybių visame pasaulyje. Šiandien anglų kalbos mokosi 1,2 mlrd. žmonių, tačiau daugumai pradedančiųjų gerai išmokti šią kalbą vis dar yra sunku. To priežastys įvairios – mokytojų trūkumas, ribotos galimybės lavinti kalbėjimo įgūdžius ir, žinoma, daugeliui per didelė privataus kalbų mokymosi kaina.

„Prieš penkerius metus pats bandžiau tobulinti savo anglų kalbos įgūdžius. Išbandžiau įvairius sprendimus, tačiau nei vienas nepasiteisino. Reikalai pasikeitė tuomet, kai kasdieniame gyvenime su lietuviais draugais, kolegomis ir giminaičiais pradėjau bendrauti tik anglų kalba. Buvo sunku – prireikė visų metų, kad pasiekčiau norimų rezultatų, o aplinkiniams toks bendravimas kėlė daug nepatogumų. Kitaip tariant, iš patirties žinau, kokius kalnus tenka nuversti žmonėms, siekiantiems gerai išmokti anglų kalbą“, – pasakoja Mindaugas Bružas, „Leya AI“ generalinis direktorius ir vienas iš įkūrėjų.

„Leya AI“ komanda sukūrė asmeninį DI mentorių, kuris, pasitelkdamas generatyvinį dirbtinį intelektą, realiuoju laiku leidžia tobulinti kalbėjimo įgūdžius ir suteikia grįžtamąjį ryšį taip, kaip tai darytų mokytojas. Sukurtas siekiant pakeisti tradicinį kalbų mokymą, „Leya AI Tutor“ teikia interaktyvias ir veiksmingas mokymosi sesijas, todėl personalizuotas anglų kalbos mokymas gali tapti prieinamas visame pasaulyje.

„Mindaugas, Donatas ir visa „Leya AI“ komanda yra puikus pavyzdys to, kas nutinka, kai asmeninė patirtis, sprendžiant problemą, susiduria su aistra, atkaklumu ir užsispyrimu kurti puikų, į vartotoją orientuotą, produktą. Jie vysto visiškai naują švietimo kategoriją – asmeninę mentorystę, galinčią iš esmės pakeisti situaciją švietimo sektoriuje ir pagerinti gyvenimą daugeliui. Tikime, kad ambicinga „Leya AI“ komanda taps šio pokyčio lyderiu“, – sako Matejus Zabadalas, „V-Sharp Venture Studio“ vadovaujantis partneris.

 

„Leya AI Tutor“ kūrė nuotoliu dirbanti 8 žmonių komanda, kuri bendradarbiavo su patyrusiais anglų kalbos mokytojais, siekdami integruoti naudingiausias užduotis, atliekamas kalbos pamokų metu. Šiandien „Leya AI“ siūlo daugybę skirtingų pamokų, kurių tikslas – padėti vartotojams tobulinti kalbos įgūdžius, plėsti žodyną ir didinti pasitikėjimą kalbant užsienio kalba. Prieš 6 mėnesius komanda pristatė šio sprendimo beta versiją. Šiandien „Leya AI“ platforma turi daugiau nei 4 tūkst. vartotojų iš daugiau nei 100 šalių, kuriose sėkmingai naudojasi šimtus kartų pigesnėmis nei įprastų korepetitorių paslaugomis.

„Leya AI“ užmojai neapsiriboja anglų ir kitų kalbų mokymu: „Norime, kad „Leya“ taptų į žmogų itin panašiu įvairių sričių mentoriumi. Žmonės jau naudojasi daugiau nei 20-ties tipų mentorių paslaugomis – nuo patarimų, kaip mesti svorį, iki pasiruošimo darbo pokalbiui ar pardavimo įgūdžių tobulinimo. Tikime ateitimi, kurioje kiekvienas iš mūsų turės asmeninį DI mentorių, padedantį išnaudoti visą mūsų potencialą, todėl norime paskatinti šį progresą. Mūsų kuriamos technologijos, didelis produkto iteravimo greitis ir bendradarbiavimas su konkrečių sričių ekspertais paruošė pagrindą išplėsti mūsų modelį už kalbos mokymosi ribų. Ilgalaikė mūsų misija – asmeninį mentorių padaryti prieinamą kiekvienam planetos gyventojui“, – priduria Mindaugas Bružas.

 

„Investuodami į „Leya AI“, investuojame į komandos pasišventimą nepriekaištingai kliento patirčiai, efektyvų vartotojų pritraukimą ir išlaikymą bei produkto kūrimo greitį, leidžiantį konkuruoti su kitais žaidėjais. Rinkoje, kurioje už idėjas yra svarbiau jų įgyvendinimas, „Leya AI“ komanda turi patirties, užsidegimo ir yra pasirengusi greitai vystyti produktus ir plėsti verslą“, – pabrėžia Raimonds Kulbergs, „BADideas.fund“ generalinis direktorius.

Pastaruosius ketverius metus „Leya AI“ komanda intensyviai dirbo kalbos ir šnekos atpažinimo technologijų srityje, daugiausia dėmesio skirdama mažiau išteklių turinčioms kalboms. 

„„Leya AI“ technologijos pagrindas – naujausi generatyvinio DI laimėjimai, ypač didelių kalbos modelių srityje. Tačiau ilgametė patirtis kalbos technologijų srityje leido mums sukurti tai, kas anksčiau buvo neįmanoma– realiuoju laiku vykdomas, personalizuotas mokymas už prieinamą kainą“, – sako Donatas Tamošauskas, „Leya AI“ techninis direktorius ir vienas iš įkūrėjų.

 

„Gautos lėšos bus skirtos geriausių talentų pritraukimui, išlaikymui ir produkto vystymui bei  plėtrai. Jei esi ambicingas ir trokšti prisijungti prie „Leya AI“ misijos, apsilankyk mūsų karjeros puslapyje: https://careers.leyaai.com/", – kviečia Donatas Tamošauskas.


„Leya AI“ (anksčiau „Oxus.AI“) 2020 m. Lietuvoje įsteigė Mindaugas Bružas ir Donatas Tamošauskas. Mindaugas, patyręs vadovas ir antrepreneris, yra pirmasis „Interactio“, pirmaujančios nuotolinio sinchroninio vertimo platformos, investuotojas ir buvęs valdybos narys. Donatas yra startuolio įkūrėju tapęs mašininio mokymosi inžinierius, kuris savo dirbtinio intelekto įgūdžius tobulino Singapūro nacionaliniame universitete. Jis anksčiau dirbo pirmajame Lietuvos vienaragyje „Vinted“ ir Singapūro DI-finansinių technologijų startuolyje „FinGenesis“. „Leya AI“ veikia visiškai nuotoliniu būdu, o jos komandos nariai dirba Lietuvoje, Suomijoje, Ispanijoje, Austrijoje, Bangladeše, ir Nyderlanduose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(3)
(1)
(2)

Komentarai ()