Išardė „Apple Vision Pro“. Štai ką „iFixit“ komanda pavadino „neatleistinu“ (Video)  ()

Naujausias „Apple“ įtaisas „Apple Vision Pro“ yra mišrios realybės akiniai, kurie žada panardinti vartotojus į naują dimensiją. Tačiau kuo šis prietaisas toks ypatingas ir kaip jis veikia?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip pasakoja „Interesting Engineering“, norėdama tai išsiaiškinti, „iFixit“ komanda padarė tai, ką moka geriausiai: išardė jį. Ir kaip jiems įprasta, šį procesą jie užfiksavo vaizdo įraše ir straipsnyje, taip leisdami pažvelgti į pažangiausios „Apple“ techninės įrangos vidų.

Išardymas buvo sudėtingas – nes „Apple Vision Pro“ yra gana sudėtingas įrenginys. Prireikė daug karščio, įrankių ir kantrybės – kad būtų pašalintas priekinis stiklas, kuris atskleidė laidų, jutiklių ir ekranų labirintą.

Garsiakalbiai, užtikrinantys erdvinį garsą, išsiėmė stebėtinai lengvai – užteko SIM kortelės išėmimo adatėlės. Tačiau jie taip pat buvo trapūs ir linkę lūžti. Kita vertus, akumuliatoriaus laidas buvo patikimai pritvirtintas patentuota jungtimi – tačiau jo gale buvo nestandartinio per didelio dydžio „Lightning“ kištuku, ką „iFixit“ pavadino „neatleistinu“.

Labiausiai intriguojanti ardymo dalis buvo „EyeSight“ ekranas, kuris yra mišrios realybės patirties pagrindas. Kitaip nei įprastiniame ekrane, kuriame rodomas vienas vaizdas, „EyeSight“ ekrane rodomi keli vaizdai, kiekvienas iš jų – iš skirtingos perspektyvos. Ekranas sukuria stereoskopinį 3D efektą, kuris keičiasi priklausomai nuo žiūrovo žiūrėjimo kampo, naudojant ant OLED plokščių esančius platėjančius ir lęšinius sluoksnius.

Šis sumanus metodas išsprendžia mažos skiriamosios gebos ir neryškumo problemą, kuria skundėsi kai kurie apžvalgininkai. Be to, ji leidžia naudoti automatinę atstumo tarp vyzdžių reguliavimo sistemą, kuri pritaiko ekraną prie vartotojo akių.

 

Išardymas taip pat atskleidė įspūdingą jutiklių, kuriuos „Apple Vision Pro“ naudoja vartotojo galvos, akių, rankų judesių ir aplinkai sekti, rinkinį. Tai kameros, infraraudonųjų spindulių švietikliai, akcelerometrai, giroskopai ir kita.

„iFixit“ komanda gyrė „Apple Vision Pro“ kaip „beprotiškai ambicingą“ ir „inžinerijos stebuklą“ – tačiau taip pat atkreipė dėmesį į kai kuriuos trūkumus, pavyzdžiui, svorį, integruotą akumuliatorių ir remonto galimybių trūkumą. Jie dar nepateikė galutinio įvertinimo – tačiau užsiminė, kad jis bus žemas. Tačiau inžinieriai įvertino kai kurias jungtis ir komponentus.

 

„Apple Vision Pro“ išardymas – tai įdomus žvilgsnis į technologijas, kuriančias mišriąją realybę. Tai leido pamatyti, kaip „Apple“ išplėtė techninės įrangos dizaino ir inovacijų ribas ir paaukojo kai kuriuos patogumo bei tvarumo aspektus. Ir nesvarbu, ar esate šio įrenginio gerbėjas, ar kritikas, negalite paneigti, kad tai yra nepaprastas inžinerijos kūrinys, apibendrina „Interesting Engineering“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(3)
(4)
(-1)

Komentarai ()