100 000 000 kompiuterių. „Intel“ skelbia grandiozinius planus DI srityje  ()

„Intel Corporation“ nenustoja puoselėti vilčių, kad kompiuterių naudotojų susidomėjimas dirbtiniu intelektu leis jai per ateinančius dvejus metus padidinti procesorių su DI greitintuvais tiekimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiais metais „Intel“ tikisi tiekti procesorius 40 mln. tokių asmeninių kompiuterių, o kitais metais – dar 60 mln.

Taigi, jei „Intel“ prognozės išsipildys, iki kitų metų pabaigos daugiau nei 20 % rinkai tiekiamų asmeninių kompiuterių centrinių procesorių turės galimybę vietoje spartinti dirbtinio intelekto sistemų darbą, ir tai neatsižvelgiant į konkurentų produktų pasiūlą, kuriais galima laikyti ne tik AMD, bet ir „Apple“ bei „Qualcomm“.

Tokiomis prognozėmis šią savaitę pasidalijo „Intel“ viceprezidentas Davidas Fengas, bendrovėje atsakingas už klientų kompiuterijos kryptį.

[Vokietija] Už mažiausią kainą langų valymo robotas su APP - paskutiniai vienetai! (Video, „LIECTROUX WS-1080“)
3995 2

Mažiausia kaina

Iš Vokietijos sandėlio

Ribotas kiekis

Puiki kokybė

Išsamiau

„Intel“ atstovas pabrėžė, kad dirbtinį intelektą naudojančių kompiuterių eroje svarbu ne tik pateikti pačius procesorius, pasižyminčius deramu našumu, bet ir užtikrinti, kad programinės įrangos ekosistema vystytųsi proporcingai, nuolat sąveikaujant su kūrėjais.

Kompanija dabar glaudžiai bendradarbiauja su „Microsoft“, kad pasiektų veiksmingą „Intel Core Ultra“ procesorių su integruotu neuroniniu koprocesoriumi (NPU) palaikymą „Windows“ operacinės sistemos lygmeniu ir „Microsoft“ sukurtą dirbtinio intelekto asistentą „Copilot“.

 

Nešiojamojų kompiuterių naudotojai galės jį išsikviesti naudodami atskirą klaviatūros mygtuką.

„Intel“ viceprezidentas tikisi, kad tokio asistento įdiegimas paskatins įmonių naudotojus atnaujinti savo asmeninių kompiuterių parkus dėl noro padidinti darbo našumą.

Be to, „Intel“ pasitelkia kitus partnerius, kad šie optimizuotų programinę įrangą ir neatsiliktų nuo laikmečio.

Vaizdo konferencijų paslaugų teikėjai aktyviai diegia dirbtinio intelekto funkcijas, leidžiančias sekti naudotojo žvilgsnį arba pašalinti foną ir pakeisti jį kitu vaizdu.

Bendradarbiaudami su „Microsoft“ jie taip pat diegia vertimą iš gestų kalbos į anglų kalbą, vertimą realiuoju laiku iš kitų kalbų ir automatinį prezentacijų skaidrių kūrimą pagal teksto aprašymus.

 

„Intel“ taip pat bando panaudoti dirbtinio intelekto išteklius antivirusinei programinei įrangai.

Tyrimų bendrovės „Counterpoint Research“ analitikai mano, kad šiais metais asmeninių kompiuterių rinka gali grįžti į iki pandemijos buvusį lygį daugiausia dėl „Windows“ atnaujinimo ciklo, „Arm“ procesorių plitimo ir dirbtinio intelekto spartinimo funkcijų kūrimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Mokslotaskas.lt
Mokslotaskas.lt
(3)
(1)
(2)

Komentarai ()

Susijusios žymos: