„Prisitaikančios balso nuorodos“. Nutekėjo informacija, ką žada „iOS 18“  ()

„Apple“ aktyviai kuria naujas prieinamumo funkcijas savo operacinėse sistemose „iOS 18“ ir „macOS 15“. Tai paaiškėjo gavus informacijos iš pramonės šaltinių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viena svarbiausių naujų funkcijų bus funkcija „Prisitaikančios balso nuorodos“.

Naudotojai galės priskirti unikalias frazes tam tikroms prieinamumo funkcijoms įjungti arba išjungti. Taigi, naudotojai galės sukurti savo frazę ir ištarę ją pasirinkti norimą perjungti prieinamumo nustatymą.

„Apple“ taip pat daug dėmesio skiria „Live Speech“ funkcijos tobulinimui. Ji pridės naują skyrių „Kategorijos“, kuriame naudotojai galės suskirstyti frazes į savo kategorijas.

[Vokietija!] Net 2 kartus pigiau nei Lietuvoje! „Jei jums reikia gero garso už mažiausią kainą, ši garso sistema yra būtent tai“ (Video, „Redmi TV Soundbar“)
7484 2

Mažiausia kaina!

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Puikūs pirkėjų ir apžvalgininkų vertinimai

Išsamiau

Be to, „Apple“ planuoja išplėsti teksto dydžio pritaikymo programėlėse palaikymą. Ši funkcija jau egzistuoja ir ją galima rasti prieinamumo nustatymų skyriuje „Display“. Ji leidžia naudotojams pasirinkti atskirų programėlių šrifto dydį.

Verta paminėti, kad visos šios funkcijos vis dar kuriamos ir nėra garantijos, kad jas pamatysime artimiausiu metu.

 

Kompanija „Apple“ garsėja savo įsipareigojimais kokybei, todėl bendrovė gali atšaukti bet kokį projektą, kuris neatitinka jų standartų.

Daugiau informacijos apie naujas prieinamumo funkcijas tikimasi gauti artimiausiais mėnesiais, rengiantis 2024 m. WWDC programuotojų konferencijai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Mokslotaskas.lt
Mokslotaskas.lt
(2)
(0)
(2)

Komentarai ()

Susijusios žymos: