Privertė ES. „Apple“ vartotojams suteiks daugiau laisvės rinktis  ()

„Apple“ paskelbė planus leisti Europos Sąjungos (ES) „iPhone“ naudotojams kaip pagrindinę navigacijos programėlę nustatyti kitą, o ne „Apple Maps“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ši naujovė, kurią tikimasi įgyvendinti iki 2025 m. kovo mėn., žymi perėjimą nuo istoriškai uždaros „Apple“ sistemos ir yra susijusi su naujausiais teisiniais įgaliojimais pagal Europos Sąjungos Skaitmeninių rinkų įstatymą.

Šis pokytis simbolizuoja platesnę tendenciją, kad „Apple“ operacinėje sistemoje naudotojams suteikiama daugiau pasirinkimo galimybių ir lankstumo.

Kartu su siekiu suteikti galimybę įdiegti pagrindines navigacijos programas „Apple“ jau pristatė naujas numatytąsias valdomas programėlių parduotuvės ir kontaktinių mokėjimų programas.

[Vokietija+Kuponas] Net 22 vnt. ir fantastiškos kainos turistiniai virtuvės reikmenys - ribotas kiekis („TOMSHOO“)
5478 1

Nuostabiai gera kaina

Specialus kuponas

Iš Vokietijos, greitas ir saugus pristatymas

Labai gausus rinkinys, puiki kokybė

Išsamiau

„Apple“ sprendimas įtvirtinti pagrindinių navigacijos programėlių nustatymus priimtas didėjant reguliavimo institucijų spaudimui dėl didesnės konkurencijos ir vartotojų pasirinkimo skaitmeninėse ekosistemose.

Leisdama vartotojams rinktis trečiųjų šalių navigacijos programėles, tokias kaip „Google Maps“ ar „Waze“, „Apple“ siekia atitikti Europos Sąjungos DMA reikalavimus reguliuoti savo monopolinę veiklą.

Pagrindinės navigacijos programėlės kontrolės įvedimas išplečia esamą „Apple“ pagrindinių programėlių kontrolės sistemą.

 

Tikėtina, kad šis pakeitimas pasirodys „iOS 18“, tačiau taip pat tikėtina, kad jis bus skirtas tik Europos Sąjungos naudotojams.

Įsigaliojus ES Skaitmeninių rinkų įstatymui, „Apple“ leido suprasti, kad pakeitimai, atlikti siekiant laikytis naujų teisinių reikalavimų, neturės įtakos likusiam pasauliui.

Tarp kitų pakeitimų – leidimas naudotis trečiųjų šalių programėlių parduotuvėmis ir atsisiųsti nepaskelbtas programėles, tačiau tik ES.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Mokslotaskas.lt
Mokslotaskas.lt
(4)
(0)
(4)

Komentarai ()