„Nintendo“ pristatė naują žaidimų kompiuterį „Wii U“ (Video)  (4)

„Nintendo“ šią savaitę Los Andžele vykusios parodos „E3 Expo“ metu oficialiai pristatė naujos kartos žaidimų kompiuterį „Wii U“, kuris palaipsniui turėtų pakeisti šiuo metu rinkoje esantį ir revoliuciją belaidžių žaidimo valdiklių rinkoje sukėlusį „Wii“. Tiesa, rinkoje naujovė pasirodys tik antroje 2012 metų pusėje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kol kas gamintojas neatskleidžia tikslios techninės įrenginio informacijos, tačiau neabejotina, jog kaip ir dabartinio „Wii“ atveju, svarbiausia „Wii U“ sistemos dalis bus valdiklis. Šį kartą tai yra palyginti didelių matmenų planšetinį kompiuterį primenantis lietimui jautrų ekraną turintis įrenginys, kuriame taip pat integruotas akselerometras, giroskopas ir valdymui reikalingi mygtukai, kurie anksčiau buvo integruojami vartotojo judesius sekti leidžiančiame valdiklyje „Wii Motion“ ir „Wii Motion Plus“

Išorės požiūriu „Wii U“ primins šiek tiek padidintą „Wii“ versiją. Kompiuteris palaiko „Full HD 1080p“ vaizdo raišką ir turi HDMI išvesties jungtį. Deja, kompiuterinių žaidimų fanus greičiausiai nuliūdins tas faktas, jog „Nintendo“ šį įrenginį į prekybą išleis tik 2012 metais, kažkada tarp balandžio ir gruodžio mėnesių.

Valdiklyje sumontuotas ekranas pasižymi 6,2 colio įstrižaine ir šiuo parametru išties primena kompaktiškus planšetinius kompiuterius ar išmaniuosius telefonus. Nors gamintojas nedetalizuoja, tikėtina, jog prisilietimams fiksuoti šis ekranas naudoja talpinę technologiją, kuri šiuo metu yra populiaresnė nei varžinė technologija. Virš ekrano sumontuota vaizdo kamera ir mikrofonas, numatyta belaidžio duomenų perdavimo funkcija.

Pristatymo metu „Nintendo“ demonstravo žaidimus, kurių vaizdą galima akimirksniu perkelti iš televizoriaus ekrano į valdiklio displėjų, taip pat žaidimus, kuriems valdiklis pasitarnauja kaip papildomas informacijos išvedimo prietaisas, kuriame demonstruojama į pagrindinį ekraną neišvedama informacija.

Jau dabar žinoma, jog egzistuoja žaidimai, kuriuose valdiklio ekrane bus rodomas savotiškas kiekvieno žaidėjo „privatus“ vaizdas. Papildomai valdikliu bus galima naudotis internetiniams videopokalbiams ir naršymui internete. Tačiau šis įrenginys nėra autonominis ir kaip „Nintendo“ paskubėjo pažymėti, yra visiškai priklausomas nuo centrinio „Wii U“ kompiuterio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: