Nauja kova rinkoje: HDMI ir DP jungtis turintys kabeliai bus uždrausti?  (4)

Kova tarp dviejų ypač populiarių vaizdo perdavimo jungčių – HDMI ir DisplayPort, gali įsižiebti dar šiais metais. HDMI jungtį plėtojanti organizacija pareiškė, jog kabeliai, turintys HDMI ir DisplayPort jungtis kartu, negali būti pardavinėjami.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiuo metu Apple savo Mac kompiuteriuose praktiškai visais atvejais naudoja tik DisplayPort jungtį. Be to, ši jungtis sutinkama ir gaminiuose ne su Mac OS operacine sistema – pavyzdžiui, Toshiba nešiojamuosiuose kompiuteriuose. Jeigu iškyla problema norint prijungti įrenginį su HDMI jungtimi, galima įsigyti kabelį, kuris viename gale turi, sakykime, mini DisplayPort jungtį, o kitame – HDMI.

Tokia situacija palengvina gyvenimą ir gamintojams, ir pirkėjams. Pirkėjas nepatiria nepatogumo dėl skirtinguose prietaisuose esančių jungčių įvairovės, o gamintojui nereikia nuolatos sukti galvos, ar jų naudojama jungtis yra pakankamai populiari rinkoje ir tenkins visus vartotojų poreikius. O daugiausia naudos iš šios situacijos išpeša tokius kabelius gaminčios kompanijos – jos turi darbo ir nuolatinių užsakymų.

Tačiau tokia padėtis rinkoje nebetenkina HDMI jungties savininkų. „HDMI specifikacijos nusako, jog visi HDMI kabeliai be išimties turi abiejuose galuose turėti tik HDMI jungtis. Visos kitos kabelių konfigūracijos nėra licencijuotos ir nėra leistinos pardavinėti.“, – TechRadar portalui paaiškino HDMI organizacija.

Tokie pranešimai pirmiausia yra didžiulis smūgis kompanijoms, kurios sėkmingai pardavinėja tokio tipo kabelius. Tiesa, paprastiems vartotojams vienas sprendimas dar tikrai liks – mažas adapteris, kuris viename gale turi įprastą HDMI jungtį, o kitame – DisplayPort. Tačiau šio adapterio kabeliu laikyti negalima, nes į jį vienu ar kitu atveju vis tiek jungiamas įprastas HDMI kabelis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technews.lt
Technews.lt
(7)
(0)
(6)

Komentarai (4)