Per naują USB sąsają – 100 W elektrinė galia  (10)

Organizacija „USB 3.0 Promoter Group“ pranešė pradėjusi ruošti naują energijos tiekimo per USB specifikaciją, leidžiančią gerokai išplėsti šios sąsajos galimybes.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujajame standarto variante bus numatytas iki 100 W galios elektros srovės per USB sąsajos tiekimas. Tokia elektrinė galia yra maždaug 20 kartų didesnė, nei dabar naudojamose USB specifikacijose.

Šiuo metu egzistuoja USB 1.2 baterijų krovimo specifikacija maksimaliai tiekianti 1,5A srovės, USB 2.0 sąsaja su 500mA ir USB 3.0 sąsaja tiekianti iki 900mA esant 5V įtampai ir kitos mažiau paplitusios sąsajos, pažymi overclock.lt.

Teigiama, kad dėl didesnės galios žymiai sutrumpės nešiojamųjų kompiuterių ir kitų įrenginių baterijų krovimo laikas, o, pavyzdžiui, prie stalinio kompiuterio prijungtą nešiojamąjį bus galima maitinti vien tik per USB jungtį.

“Bus galima krauti nešiojamo kompiuterio bateriją ir tuo pačiu metu naudoti jungtį duomenų perdavimui. Taip pat įmanoma nešiojamam kompiuteriui energiją tiekti viena USB jungtimi“, – teigia USB 3.0 steigėjų grupės pirmininkas Brad Saunders

Skelbiama, kad naujasis standartas bus suderinamas su USB 2.0 ir USB 3.0 standartais, keisti laidų, lizdų ir antgalių neprireiks. Žengti šį žingsnį matyt privertė rinkoje pasirodžiusi Thunderbolt sąsaja, kuri duomenų perdavime lenkia USB 3.0 (10Gbps prieš 5Gbps), taip pat kalbos apie SATA Express ir išorinę PCI-e sąsają. Tuo labiau USB 3.0 dar nėra pakankamai išplitusi, tai galbūt naujos USB galimybės padės labiau įsitvirtinti rinkoje, rašo overclock.lt.

Manoma, kad bandymas skirta naujos specifikacijos, pavadintos USB Power Delivery standartu, versija bus pateikta 2012 m. pradžioje. Po to turėtų prasidėti su ja suderinamos techninės įrangos gamyba, sakoma pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)