Naujoji „Apple“ būstinė bus didesnė už Pentagoną  (6)

JAV Kupertino miesto taryba oficialiai patvirtino naujosios „Apple“ būstinės dizainą ir atskleidė daugiau informacijos apie 700 tūkst. kvadratinių metrų ploto pastatą. Tai - daugiau nei Pentagono pastato užimamas plotas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2011-08-19 Naujoji „Apple“ būstinė bus didesnė už Pentagoną  (6)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kupertino taryba dar svarsto, ar suteikti leidimą „Apple“ būstinės statyboms, tačiau miesto meras Gilbertas Wongas teigia, kad „neįmanoma“, jog miesto taryba nepatvirtintų leidimo šiam pastatui. Kaimyniniai miestai taip pat teigiamai atsiliepė apie šį projektą, skelbia Appleinsider.com. Kompanijos planuose nurodoma, kad keturių aukštų būstinėje, pavadintoje „Apple Campus 2“, galės dirbti net 13 tūkst. darbuotojų. Joje bus 1 tūkst. vietų salė bei erdvus tyrimų ir inovacijų centras, elektros energiją jai tieks nuosava elektrinė. Pastato diametras sieks 492 metrus. Palyginimui, Pentagono (JAV Gynybos Departamento centrinės būstinės) diametras yra 431 metras. Tiesa, šiame pastate dirba gerokai daugiau žmonių – per 26 tūkst. – ir jo darbinis plotas yra didesnis, mat jis turi septynis aukštus (penkis virš žemės ir du po žeme). „Apple“ projekto tikslai – „maksimaliai padidinti darbo našumą ir patogumą“ darbuotojams, sukurti „išskirtinę ir įkvepiančią XXI amžiaus darbovietę“.

Kompanijos generalinis direktorius Steve'as Jobs'as planą statyti naują būstinę Kupertine atskleidė šiemet birželį. Tuomet jis sakė, kad statinys iš pažiūros primins medžiais apsuptą nusileidusį kosminį laivą. Naujus kompanijos „namus“ sukūrė žinoma architektų kompanija „Foster and Partners“. Biuras užims 60 hektarų plotą. „Apple“ 20 hektarų reikiamos žemės įsigijo dar 2006 metais, likusius 40 hektarų pernai nusipirko iš kompanijos HP. Tikimasi, kad statybos bus užbaigtos iki 2015 metų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)